Bezoek de leukste kerstmarkten van Duitsland

Geniet van de lekkerste glühwein en warme chocolade

De leukste kerstmarkten en winterfairs   Redactioneel door
Foto 1. Foto: Pexels.com, CC0 License.

24 oktober 2017 Cultuur Dat onze oosterburen goed zijn in het organiseren van kerstmarkten, dat is algemeen bekend. Maar welke kerstmarkt is nu de leukste? En wat kun je allemaal doen op zo'n kerstmarkt? Om iedereen die geïnteresseerd is in de Duitse kerstmarkten op weg te helpen, is er nu een handige overzichtssite van alle kerstmarkten in Duitsland. Wij zetten hieronder al wat leuke tips voor je op een rij! Tip: als je voordelig een overnachting boekt, kun je extra lang genieten in kerstsferen.

Alle kerstmarkten op een rij

Natuurlijk kun je de Duitse kerstmarkten bezoeken door even de grens over te steken. Keulen, Aachen, Düsseldorf en Dortmund zijn de bekende voorbeelden van populaire kerstmarkten in de grensstreek. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden als je er een overnachting bij boekt! Zo zijn er bijvoorbeeld ook kerstmarkten in het noordelijk gelegen Bremen en kerstmarkten in het gezellige Oberhausen, waar je als shopliefhebber in de honderden winkels je hart kunt ophalen!

Tip: weten welke kerstmarkten er allemaal zijn in Duitsland? Zoek eenvoudig op plaats, postcode of trefwoord, waarna je een handig overzicht te zien krijgt van de gevonden resultaten. Je ziet precies op welke afstand van de ingegeven plaats de kerstmarkten plaatsvinden en in welke periode je op de betreffende kerstmarkt terecht kunt. Zo is de keuze voor een gezellige kerstmarkt wel heel eenvoudig!

Glühwein, kraampjes en gemütlichkeit

Eigenlijk maakt het niet uit welke kerstmarkt in Duitsland je bezoekt. Je geniet er namelijk altijd van een heerlijke authentieke kerstsfeer, de lekkerste glühwein of warme chocolademelk en je vindt er altijd honderden kraampjes met de leukste souvenirs en kerstartikelen.

Wil je naast het bezoeken van de kerstmarkt ook uitgebreid kerstshoppen? Dan zijn de kerstmarkten in de grotere steden zeker aan te raden. Binnen enkele uren ben je bijvoorbeeld op de kerstmarkt in Düsseldorf, die tijdens de decembermaand compleet wordt omgetoverd tot wintersprookje. Daar kun je in kerstsfeer uitgebreid winkelen om de cadeaus voor onder de kerstboom compleet te krijgen. Wil je een internationaler karakter? Bezoek dan de kerstmarkt in Essen, net over de grens bij Roermond, waar je honderden kraampjes uit meer dan twintig landen tegenkomt.

Boek een busreis

De kerstmarkten in Duitsland zijn in de meeste gevallen gratis toegankelijk en prima bereikbaar met de auto, vooral die in het grensgebied. Wil je volledig ontspannen een dagje weg en af en toe een glaasje glühwein kunnen drinken? Verschillende reisbureaus en websites bieden aantrekkelijke busreizen aan naar onder andere Keulen, Düsseldorf en Dortmund. Je wordt dan in de ochtend opgehaald bij een verzamelpunt en 's avonds weer thuisgebracht. Je kunt je dagje weg natuurlijk ook uitbreiden met een hotelovernachting. Zo geniet je extra lang van de ultieme kerstsfeer!

Foto 2. Foto: Pexels.com, CC0 License.

Laatst gewijzigd: 2017-10-24 16:05:25 · Gepubliceerd: 2012-11-26 14:40:37 - 10026