Genieten van winters Utrecht

Bezoek Utrecht! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Op zoek naar een dag vermaak? Utrecht heeft alles!

10 december 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht De gezelligste winter beleef je in Utrecht. Een prachtige Domtoren in kerstsferen en slenteren langs de kraampjes van één van de vele kerstmarkten. Utrecht is de perfecte bestemming voor een dagje weg in de winter. Shoppen in de sfeervol verlichte winkelstraten, lekker eten en cultuur snuiven: kom naar Utrecht!

Utrecht: klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om een dag lang te genieten van alle trendy winkels, knusse bars en restaurants. Vanaf station Utrecht Centraal sta je meteen middenin het centrum van Utrecht.

De hele maand december is Utrecht gehuld in winterse sferen. Tijdens de koopavonden op donderdag en de extra koopzondagen zijn alle winkelstraten prachtig verlicht en wordt winkelen wel heel sfeervol. Maar naast de bekendere warenhuizen en winkelketens zijn deze winter vooral de kerstmarkten zeker het bezoeken waard. Elk weekend staat er wel weer een andere markt op de agenda. Zoals de kerstmarkt op het Sint Janskerkhof met allerlei leuke kerstspulletjes en lekkere dingetjes op één van de gezelligste pleinen van Utrecht.

Download de Utrecht City Guide App in de iTunes Store of in de Play Store

Schaatsen

Een winter zonder ijs is geen winter. Bind daarom tijdens een dagje Utrecht de schaatsen onder en ga de uitdaging aan in het Winterstation. In het Spoorwegmuseum kunnen jong en oud de hele dag genieten van een winterse sfeer. Nog een echte mustsee deze winter is de Domtoren. Vanaf 15 december is de toren helemaal klaar voor kerst en ook de gotische Michaëlskapel, op 11 meter hoogte, is feestelijk aangekleed. Erg leuk is de rondleiding 'Lichtjes Kijken'. Vanaf de Domtoren heb je dan een spectaculair uitzicht op de feeëriek verlichte straten en grachten. De rondleiding wordt afgesloten met warme Glühwein in de sfeervol verlichte Michaëlskapel, die alleen tijdens deze rondleiding te bewonderen is!

Hapje en drankje

Van een dagje Utrecht krijg je trek. Neem een pauze tijdens het winkelen om te lunchen in een van de broodjeszaken of eetcafés in de stad. Of sluit de gezellige dag af met een uitgebreid diner. U vindt in Utrecht een keur aan restaurants en eetcafés voor alle gelegenheden. 's Avonds verandert de stad in een uitstekende locatie om een avondje te stappen. En met al die prachtige lichtjes in de straten en kaarsjes op de tafels, kan het niet anders dan heel gezellig worden! Wie Utrecht echt wil beleven, blijft gewoon een nachtje slapen. Overnachten kan bijvoorbeeld in een van de hotels, bed and breakfasts of hostels in Utrecht.

Nog meer tips

  • Winterstation in het Spoorwegmuseum: een ijsbaan tussen de treinen, een ouderwetse carrousel en honderden lampjes en kerstbomen zorgen voor een prachtige winterse sfeer.
  • Wintercircus Utrecht: In een prachtige tent met de allure van een theater ziet u een bonte stoet van acrobaten, clowns, dieren en andere artiesten in hoog tempo aan uw ogen voorbij trekken.
  • Winterspeurtocht Trajectum Lumen: een ontdekkingstocht in het duister langs artistiek uitgelichte locaties in de bijzondere Utrechtse binnenstad.
En doordat Utrecht in het midden van het land ligt, is de stad perfect bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Kom dus snel weer een keertje terug!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-27 09:47:10 - 1749

ra1ra2