1

Museum Boerhaave viert het Nanoweekend

Museum Boerhaave   Nieuws door

archief oud artikel 1 december 2012 Wetenschap Leiden, Zuid-Holland Een leuk woord voor galgje: nanotechnologie. Maar wat is het precies? Dit weekend wordt alles duidelijk in Museum Boerhaave tijdens het Nanoweekend. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een SRV-bus en koop wijn, die zich aan je smaak aanpast en dus altijd lekker is!

Een video van redacteur Grytsje Anna Pietersma over een eerdere tentoonstelling in Museum Boerhaave.

Nanotechnologie heeft iets te maken met hele kleine deeltjes. Maar wat het precies is, ontdek je dit weekend in Museum Boerhaave tijdens het Nanoweekend. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meebouwen aan een enorm groeimodel van een nanostructuur. En in de binnentuin van Museum Boerhaave kunnen bezoekers een groot kunstwerk van wilgentenen maken. Zo wordt de opbouw van een nanostructuur steeds duidelijker.

Nano Supermarkt

Erg leuk is de Nano Supermarkt, die bevindt zich voor de deur van het museum in een omgebouwde SRV-bus. Deze bus staat vol met producten die we binnenkort misschien wel kunnen kopen. Bijvoorbeeld medicijnen vermomd als snoepjes, interactieve muurverf, wijn die zich aan je smaak aanpast en een twitter-implantaat. Dat klinkt spannend!

Museum Boerhaave

Museum Boerhaave wordt ook wel de nationale schatkamer van het wetenschappelijk bedrijf genoemd. Hier is te zien hoe de wetenschap de afgelopen vierhonderd jaar is ontwikkeld. Iets willen weten over geneeskunde, wiskunde of biologie? Dan ben je in Leiden aan het goede adres.

Wijn die zich aan je smaak aanpast of interactieve muurverf
Vind nog veel meer leuke tips in Leiden en maak je dagje weg compleet.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-27 16:15:29 - 221