Word een echte fotograaf

Foam Fotografiemuseum Nieuws door

archief oud artikel 27 december 2012 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland In Foam, fotografiemuseum in Amsterdam, draait alles om de mooiste, indrukwekkendste of de vreemdste foto's. Maar één dag staat vast, al deze foto's van de fotografen zijn steengoed gemaakt. Hoe ze dat doen? Dat mogen de jeugdige bezoekers van Foam deze kerstvakantie uitvogelen tijdens een interessante workshop.

Workshop fotografie

Iedere schoolvakantie krijgen jonge fotografen in Foam de kans om nog betere foto's te leren maken. Een workshop begint met een ontdekkingstocht door het museum, waar steeds foto's van andere fotografen hangen. Er is altijd weer wat nieuws te zien en te leren. Want wat maakt een foto bijzonder en hoe kun je zelf zo'n foto maken? Na de ontdekkingstocht pakt iedereen een camera erbij om als een echte fotograaf aan de slag te gaan. Het mooiste resultaat gaat na de workshop mee naar huis.

Kinderworkshop fotografie in Foam.
Donderdag 27 december en donderdag 3 januari van 13:00 uur tot 16:00 uur.
Prijs: € 25,-. Deze prijs is inclusief entree tot het museum, het gebruik van de camera, afdrukken, limonade, koekjes en een kleine verrassing.

Diane Airbus

Deze kerstvakantie staat fotografe Diane Arbus in de spotlights van Foam. Tijdens de fotografieworkshop bekijken de kinderen eerst haar werk, voordat ze aan de slag gaan. Diane Arbus was een Amerikaanse fotografe, die haar foto's voornamelijk in New York maakte. Overal, ook gewoon op straat, vond zij mensen met 'iets speciaals'. Door gewone portretten van echtparen, kinderen, kermisartiesten, nudisten, middenklassegezinnen en ga zo maar door, zet zij het bekende in een vreemd daglicht. De toeschouwer wordt zo door haar werk getrokken, waardoor het voelt als een persoonlijke ontmoeting, zo beschrijft Foam.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 december 2012 - 392

Activiteiten Foam Fotografiemuseum

Nu te bezoeken

Dialect - Felipe Romero Beltrán


Foam presenteert met trots de solotentoonstelling van Felipe Romero Beltrán. Dialect geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer die in afwachting zijn van een verblijfsvergunning na...

Foam Talent 2024-2025


Foam presenteert met trots het werk van 20 visionaire kunstenaars in de groepstentoonstelling Talent 2024-2025. De tentoonstelling toont werk in een nieuwe en gedurfde richting binnen de wereld van...

GIGA - Jakob Ganslmeier en Ana Zibelnik


In een drietal videos werpt het kunstenaarsduo Jakob Ganslmeier en Ana Zibelnik een blik op de hedendaagse ontwikkelingen en gevaren van radicalisering in de online omgeving en via sociale media.

Binnen enkele weken te bezoeken

Rebels - Janette Beckman


De tentoonstelling Rebels is het eerste grootschalige retrospectief van iconisch punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman. Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft ze underground-bewegingen...