1

Tips voor nieuwjaarsdag

Films, wandelen en nieuwjaarskoekjes bakken

Wandelen met DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 1 januari 2013 Cultuur Het jaar 2013 is begonnen! Zijn de oliebollen op en is al het vuurwerk de lucht in gegaan? Dan is het nu tijd om bij te komen van de lange en feestelijke nacht. Krijg een frisse neus en ga lekker wandelen, geniet van een goede nieuwjaarsfilm of ga aan de slag met lekkere nieuwjaarskoekjes. DagjeWeg.NL vond een paar leuke tips voor nieuwjaarsdag!

Films

Na een lange nacht is het heerlijk om voor een paar uur op de bank te ploffen met een goede film. Vandaag is er elk uur wel een leuke film op de buis. Om 15:15 uur start de filmmarathon met de klassieker Pocahontas op SBS6. Daarna gaat de reis verder naar Oostenrijk met de film Sissi om 16:10 uur op Nederland 1. Wintersporten in eigen land doe je met de film Snowfever om 18:30 uur op Net5 en voor de echte brakke feestgangers is The Hangover om 20:30 uur op Veronica een echte aanrader!

Wandelen

Voor iedereen met hoofdpijn en een droge mond is de tip: frisse lucht! Na een goede wandeling heb je weer energie voor tien en kan je zo fris als een hoentje beginnen aan het nieuwe jaar. De redactie van DagjeWeg.NL heeft met de benenwagen al heel wat van Nederland gezien. Bekijk daarom de hoogtepunten uit de wandelingen van DagjeWeg.NL en trek alvast je wandelschoenen aan.

Kokkerellen

In China wordt nieuwjaarsdag gevierd met heel veel lekkere koekjes. Duik vandaag op de Nederlandse nieuwjaardag ook eens de keuken in en ga aan de slag met Chinese drakenkoekjes.

Wat heb je nodig?
350g maizena
60 gram zelfrijzende bloem
30g melkpoeder
150g boter
150g bloemsuiker
2 eierdooiers
1 eiwit
1/2 theelepel vanillesuiker

Om er een mooi drakenkoekje van te maken heb je een goede spuitzak nodig met een kartelrandje. Spuit van het deeg een mooie S-krul en leg de vormpjes vijftien minuten lang in een oven van 160 graden Celcius. Eet smakelijk!

Vind nog veel meer leuke tips voor de kerstvakantie op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 1 januari 2013 - 2684