Dagje uit dit weekend

Lever de kerstboom in en krijg korting in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort Redactioneel door

archief oud artikel 3 januari 2013 Toerisme Alle feestelijke dagen zijn voorbij en misschien blijf je dit weekend liever in bed om bij te slapen. Maar, misschien wil je van deze laatste dagen flink genieten! Lees dan de Weekend Top 5 van DagjeWeg.NL en ga eropuit! Of geef het huis een goede schoonmaakbeurt en lever de kerstboom in bij DierenPark Amersfoort voor korting.

Kerstbomen voor korting

Na een paar weken is die kerstboom niet meer zo gezellig en staat het gevaarte eigenlijk behoorlijk in de weg. Gelukkig zijn de feestjes weer voorbij en kan de boom de deur uit! Tuig de kerstboom nog dit weekend af, laad hem in de auto en ga naar DierenPark Amersfoort. De dieren weten hier wel raad met die bomen en ze beleven er veel plezier aan. En het is bovendien een win-winsituatie, want wie een kerstboom inruilt krijgt vijf euro korting op de entreeprijs voor de dierentuin.

Kerstbomen inleveren bij DierenPark Amersfoort.
Zondag 6 januari.
Toegang: normaal € 18,75 voor volwassenen en € 15,75 voor kinderen. Met kerstboom vijf euro korting!

Rembrandt in Magna Plaza

Magna Plaza was al een stijlvol winkelcentrum, maar sinds kort heeft het gebouw nog een bijzonder chique verrassing in huis. In de kelder hangen namelijk alle schilderijen, digitaal gemaakte replica's, van Rembrandt. Een dagje winkelen wordt een cultureel uitstapje voor de bezoekers van Magna Plaza! Loop dit weekend eens rond in het centrum en winkel er op los tussen de schilderijen van Rembrandt.

Winkelen tussen de schilderijen van Rembrandt.
Permanente tentoonstelling.
Toegang: gratis.

IJsbeeldenfestival Zwolle

In de kerstvakantie zag het al zwart van de mensen in Zwolle. Allemaal kwamen ze zich vergapen aan de prachtige ijssculpturen, die de stad nog tot 20 januari sieren. Tijd genoeg dus om je voorgangers te volgen en ook het IJsbeeldenfestival Zwolle te bezoeken! Veertig kunstenaars maakten van 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw de mooiste ijsbeelden. Roodkapje, Doornroosje en Repelsteeltje: allerlei sprookjes van de gebroeders Grimm, schitteren als ijssculptuur op het Rodetorenplein. Een wonderlijk winters uitje!

IJsbeeldenfestival Zwolle.
Zaterdag 8 december 2012 tot en met zondag 27 januari 2013.
Toegang: € 9,- voor volwassenen en € 5,-.

Warm op in de natuur

Nederland zit barstensvol mooie natuurgebieden, met allemaal hun eigen charme. En ook in de winter is het heerlijk om hier rond te wandelen en de omgeving eens in alle rust in je op te nemen. Op 6 januari heten alle boswachters van Natuurmonumenten iedereen welkom met een toast op het nieuwe jaar en een warme chocolademelk. Van Tiengemeten tot Schiermonnikoog of de Veluwezoom: overal staan de mokken klaar. Schuif aan, pak een mok en klets met de boswachters, die vast tientallen verhalen hebben over de natuur om je heen.

Nieuwjaarsborrel met boswachters.
Op verschillende locaties in Nederland.
Toegang: gratis.

Glijden, glijden, glijden!

Al zat een skivakantie er deze vakantie niet in, een dagje sneeuwpret kan altijd! In Skidôme Rucphen en Skidôme Terneuzen weten ze wat dat is, namelijk met allerlei voorwerpen keihard van een berg sneeuw glijden. Tijdens een zogenaamd Glijfestijn gaan de sledes, de tubes en de schotels razendsnel naar beneden. Rode wangen en lachende gezichten gegarandeerd! Dus neem alle kids tot en met twaalf jaar mee en maak er een wintersportweekend van.

Glijfestijn in Skidôme.
Locaties Rucphen en Terneuzen.
Toegang: € 8,- voor kinderen tot en met 12 jaar.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 3 januari 2013 - 608