Langlaufen in Nederland

Schaatsen en skiën |  deel via WhatsApp | Nieuws door

19 januari 2013 Natuur Leende, Noord-Brabant Vorige week viel er een dik pak sneeuw in Nederland. En nog steeds zijn grote delen van het land bedekt onder een dikke witte deken. Grijp deze winterse kans en ga langlaufen! DagjeWeg.NL vond een paar mooie plekjes.

Als iedereen de strijd heeft doorstaan is het tijd voor de Après-ski!

Blijf dit weekend niet binnen, maar geniet buiten van het prachtige winterweer. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling. Een boswachter van Staatsbosbeheer heeft in het Leenderbos een speciale route van vijf kilometer uitgezet door het winterse landschap. Nog leuker is om deze route te langlaufen. Er is namelijk een speciale langlaufloipe. Je moet wel je eigen langlauflatten meenemen.

Waar moet je zijn: Studio Bruggerhuizen, Bruggerhuizen 1, Leende. Deelname aan de route is gratis. Vanaf 09:00 uur staat er soep en warme chocolademelk klaar.

Langlaufen op de Veluwe

Ook op de Veluwe kun je langlaufen, namelijk met activiteitencentrum Polysport. De middag begint met een lekker stuk apfelstrudel, om alvast in de Oostenrijkse stemming te komen. Daarna gaat de race van start met spannende hindernissen, zoals boomstamzagen. Onderweg is er een glühweinpauze. Als iedereen de strijd heeft doorstaan is het tijd voor de Après-ski! Proost!

Geen zin om te wandelen? Ga dan lekker schaatsen. DagjeWeg.NL weet waar de leukste kunstijsbanen zijn.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-01-17 08:45:38 - 634