1

Speel een spannende iPad game in binnenstad Utrecht

Beleef in Utrechtse game het 'hier en toen'

Redactioneel door

archief oud artikel 1 februari 2013 Utrecht, Utrecht Lost in Time is een iPad avontuur verkrijgbaar bij Tempeest. De game neemt je mee op een tijdreis door de middeleeuwse binnenstad van Utrecht. Het is een uitje in een app en duurt ongeveer 2 uur. Tussendoor kun je pauzeren wanneer en zo lang je wilt. Leuk voor het hele gezin!

Speel het spannende iPad spel via Tempeest

Je huurt bij Tempeest voor € 17,95 een iPad voor een dagdeel. Lost in Time trekt je de geschiedenis van Utrecht in. Het spel begint met een professor die je roept om hem te helpen. Zijn tijdmachine is gestolen door een hacker. Die haalt de geschiedenis overhoop! Jij moet in actie komen om de loop van de geschiedenis te herstellen.

Verleden en heden

Met de iPad in de hand zie je jezelf op de plattegrond van Utrecht lopen. De professor geeft je allerlei opdrachten. Je gaat naar iconen die een "tijdspoort" zijn. Je ziet steeds meer stukjes film van gebeurtenissen uit het verleden. De fragmenten gaan afspelen omdat je ergens bent aangekomen of nadat je iets hebt opgelost.

De games laten je bewegen. Soms omdat je op tijd ergens moet zijn (rennen!), maar ook op een subtiele manier. Zoals een druppel in een glas laten vallen door je iPad behendig te draaien.

Kruising tussen geocaching en back to the future

Lost in Time wekt actie en spanning op. En dat niet alleen: ook interesse voor geschiedenis. Je komt door de "tijdspoorten" in verschillende perioden van de geschiedenis terecht:
  1. Een stadsbrand in 1253 - jij helpt blussen!
  2. Alchemie en kerk in 1675 – jij wordt deel van ‘n sinistere deal.
  3. Een kwakzalver in 1500 - voorkom jij dat de zieke zowat vergiftigd wordt?
  4. Een waag in 1884 - Tel goed, kan de boer op jouw sommen rekenen?
Lost in Time is gemaakt voor kinderen in de basisschool leeftijd en voor hun ouders, opa en oma. Het spel en de verhalen brengen je op plekken in Utrecht waarvan velen het bestaan niet kennen. Het spel geeft boeiende achterliggende info. Leuk voor jong en oud!

Reviews over game Utrecht

De makers van de game, noemen het zelf een "mobiele beleving". Zij combineren location based, mooie fictiefilm én gaming.

Ad van Liempt, bekend van Andere Tijden, Nova en schrijver van tientallen historische boeken: "Creatieve, technisch begaafde, ondernemende Utrechters hebben het bedrijf Tempeest opgericht en een historische app ontwikkeld, een spel met het verleden." Lees het hele artikel.

Testimonials

"Wat vonden wij (mijn zoon Luka van 9 en ik het leuk! (cool bedoel ik)." - Ine

"Samen met zoon Jan een spannend avontuur beleefd in hartje Utrecht. Freek de Jonge stuurde ons alle kanten op en we maakten een mooie reis door de tijd." - Maus

"De filmpjes zijn erg aansprekend en meeslepend, de acteurs een goede keus. We voelden ons onderdeel van het verhaal, wat een wonder dat iets met GPS zo goed werkt. Op de juiste plek bliep een signaal de opdracht, het spel prachtig!" - Mw. Kelderman

"Je wordt naar de mooiste plekken geleid met prachtige opnamen op je iPad. Mijn respect voor al dit werk, waar je zo'n stad met zoveel geschiedenis tot leven brengt. Ik ga het vaker spelen." - Mw. Ten Boer

Laatst gewijzigd: 2019-03-05 17:20:13 · Gepubliceerd: 1 februari 2013 - 2313

Dit past bij 'Speel een spannende iPad game in binnenstad Utrecht'

3 reacties: