1

Dagje uit dit weekend!

De leukste tips van DagjeWeg.NL

UITagenda DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 7 februari 2013 Toerisme Waren de laatste sneeuwresten vorige week eindelijk gesmolten, vielen de volgende sneeuwbuien deze week alweer uit de lucht. Hou je van de winter of juist niet? DagjeWeg.NL heeft voor iedereen weer wat leuke weekendtips. IJsfanaten moeten naar Red Bull Crashed Ice, koukleumen genieten van een prachtige tentoonstelling van Jean Paul Gaultier in de Kunsthal. Fijn weekend!

Strijden op het ijs

Zaterdag is het weer tijd voor een snoeiharde strijd op het ijs: de Red Bull Crashed Ice. De race vindt dit jaar plaats in SnowWorld Landgraaf. De racebaan is 330 meter lang vol obstakels, hindernissen, vlijmscherpe bochten en snelheden van zestig kilometer per uur. Een ware strijd tussen de sterkste schaatsers van de wereld is gegarandeerd. Een geweldig spektakel om te zien en je komt natuurlijk ook om het Nederlands Team (Glenn Bakx, Remo Speijers en Bart van Roosmalen) aan te moedigen. Trek wel warme kleren aan, want in SnowWorld is het maar -10 graden Celsius.

9 februari 2013, 19:00 uur
Toegang: 10,- euro per persoon.

Carnaval

Dit weekend barst het grootste feest onder de rivieren weer los: carnaval! Van Lampegat tot Oeteldonk en van Boemeldonck tot Mestreech: overal rijden de mooiste praalwagens voorbij. Iedere carnavalsoptocht is bijzonder, toch verzamelt DagjeWeg.NL enkel de beste parades. Zo weet jij precies waar je naar toe moet gaan aankomend weekend. Eén van de mooiste optochten verklappen we alvast: die is in Prinsenbeek. Deze parade werd in 2012 door de lezers van de Kampioen (ANWB) verkozen tot mooiste optocht. De praalwagens beginnen te rijden op zondag 10 februari 2013 om 13:30 uur.

Van 10 februari tot en met 12 februari 2013.
Toegang: gratis.

Grootste maritieme schilderij ooit

Vanaf zaterdag 9 februari 2013 is het op één grootste maritieme schilderij van Nederland te zien in het Maritiem Museum Rotterdam. Het gaat om het Panorama Burgerhout, dat bestaat uit drie schilderijen van twee meter hoog tot tien meter breed. Dit zijn de grootste maritieme schilderijen van Nederland na Panorama Mesdag. De schilderijen waren vroeger een soort reclame voor de schepen van de Rotterdamse Machinefabriek en Scheepswerf Burgerhout. De schilderijen hingen jarenlang in een personeelskantine waar werd gerookt en gegeten. Na een grote schoonmaak zijn de werken vanaf dit weekend voor iedereen te bewonderen.

Vanaf 6 februari 2013.
Toegang: 7,50 euro voor volwassenen, 4,- euro voor kinderen.

Jean Paul Gaultier in het museum

De Kunsthal Rotterdam trakteert bezoekers vanaf zondag 10 februari 2013 op een wervelende show met ontwerpen van Jean Paul Gaultier. Voor The Fashion World of Jean Paul Gaultier - From the Sidewalk to the Catwalk brengt het museum ruim 140 ontwerpen van Gaultier samen. Bijzondere stukken, uitgeleend door onder andere Madonna, voor wie hij diverse spraakmakende kledingstukken ontwierp. Denk aan de puntige behacups die ze droeg tijdens haar Blonde Ambition Tour! Hoe ziet de wereld van zo'n creatieve geest eruit? Daar kom je achter door de multimediale tentoonstelling, die letterlijk achter de coulissen duikt.

Van 10 februari tot en met 12 mei 2013.
Toegang: 11,- euro voor volwassenen, 2, euro voor kinderen.

Winterse wandeling in de Wieden

Het gebied ten zuiden van Wanneperveen is prachtig. Eigenlijk mag je daar niet komen, maar zaterdag 9 februari 2013 wel. Dan organiseert Natuurmonumenten een winterstruintocht door het winterse landschap. De tocht gaat langs mooie stukken trilveen, verlengde trekgaten en nieuw aangelegde trekgaten. De wandeling duurt ongeveer drie uur. Daarna kun je genieten van een lekkere kom snert. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen!

9 februari 2013, om 13:30 uur.
Toegang: 12,- voor niet-leden, 8,- euro voor leden.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 7 februari 2013 - 769

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...