Dagje uit dit weekend!

UITagenda DagjeWeg.NL | Redactioneel door

De leukste tips van DagjeWeg.NL

21 februari 2013 Toerisme Voor een groot deel van Nederland zit de voorjaarsvakantie er weer bijna op. Met dit bomvolle weekend gaan we knallend het laatste deel van de voorjaarsvakantie in. Geniet van Italiaanse hapjes, ontmoet apendeskundige Jane Goodall en maak een heerlijke wandeling in Natuurpark Lelystad. Fijn weekend!

Rondleiding speciaal voor kinderen

Informatiecentrum FutureLand organiseert in de voorjaarsvakantie interessante rondleidingen, speciaal voor kinderen. Ze leren samen met hun ouders alles over de aanleg van Maasvlakte 2, en daarna mogen ze zelf aan de slag. Tijdens een ontdekkingstocht gaan ze op avontuur in FutureLand. Van gevonden mammoetbotten tot het meest indrukwekkende materieel waarmee wordt gewerkt, alles komt voorbij. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus: voor kinderen van zes tot negen jaar en kinderen vanaf tien jaar.

24 februari, 13:00 uur en 15:00 uur.
Toegangsprijzen: gratis.

Droomtuinen

De eerste narcissen en krokussen schieten alweer bijna uit de grond: de lente is in zicht! Maar is de tuin al klaar voor lange zomeravonden? TuinIdee 2012 maakt iedere droomtuin mogelijk. Het thema van dit jaar is La Dolce Vita en daarom zijn er prachtige mediterraanse tuinen te zien en kun je genieten van lekkere Italiaanse hapjes. Maar er is meer: zo kun je een zieke plant meenemen naar de plantendokter, je droomtuin laten ontwerpen, of leren hoe je de mooiste boeketten maakt. Ook zijn er in totaal veertig inspiratietuinen te bewonderen. Erg mooi is de tuin Heimwee naar Bali waarmee je het vakantiegevoel voelt in je eigen tuin.

21 februari tot en met 24 februari 2013.
Toegangsprijzen: 15,- euro voor volwassenen, gratis voor kinderen tot en met twaalf jaar.


Nederland-Rusland

Dit jaar viert Nederland het Ruslandjaar. Het hele jaar door zijn er allerlei verschillende activiteiten, die in het teken staan van Rusland. Vanaf zaterdag 23 februari 2013 kun je in het CODA Museum genieten van de tentoonstelling Russische kunst na de Perestroika. De creativiteit van Russische kunstenaars was lange tijd beperkt geweest. Van Stalin mocht bijna niks meer. Maar na de Perestroika was plotseling weer van alles mogelijk. In de tentoonstelling is te zien hoe kunstenaars hun creativiteit weer terug vonden. Er zijn prachtige werken te zien van onder andere Alexander Baturin, Vladimir Malkov en Alexei Kostroma.

23 februari tot en met 14 april 2013.
Toegangsprijzen: 10,- euro voor volwassenen, gratis voor kinderen.

Winterse natuurwandeling

De vogeltjes beginnen langzaamaan steeds harder te fluiten, het einde van de winter is in zicht. Grijp dit weekend je kans om nog even te genieten van de winterse sfeer en maak een mooie wandeling in Natuurpark Lelystad. Onderweg kom je elanden, otters, prezwalskipaarden en Pater Davidsherten tegen. Neem ook eens een kijkje bij de prehistorische nederzetting en rust uit op een berenvel. Na de wandeling staat er in het restaurant de warme chocolademelk en appelgebak al klaar.

23 februari, 15:00 uur.
Toegangsprijzen: 7,50 euro voor leden van het Flevo Landschap, 9,50 euro voor niet-leden.

Jane Goodall in de Apenheul

Dit weekend komt de bekende apendeskundige Jane Goodall naar de Apenheul. Zaterdagavond 23 februari 2013 vertelt Goodall van alles over haar leven met de chimpansees, de belangrijke ontdekkingen die ze heeft gedaan en waarom ze zo graag Afrikaanse mensapen en andere soorten apen wil beschermen. Eén van de belangrijkste dingen die ze heeft ontdekt is bijvoorbeeld dat chimpansees werktuigen maken én gebruiken. Zoals takjes om termieten te vangen. Goodall deelt zaterdagavond ook handtekeningen uit.

23 februari 2013.
Toegangsprijs: 15,- euro per persoon.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-02-19 10:53:29 - 451