Spoorzoekertje spelen

Op zoek naar opvallende molshopen

Bezoekerscentrum Ilperveld Nieuws door

archief oud artikel 27 februari 2013 Natuur Landsmeer, Noord-Holland Wist je dat mollen wel twaalf meter per uur kunnen graven en dat je muizen heel gemakkelijk kunt opsporen door op hun holletje te letten? Vandaag gaat Jeugdclub de Waterratten op zoek naar sporen in het Ilperveld.

Vandaag gaat Jeugdclub de Waterratten op avontuur in het Ilperveld. Alle kinderen gaan op zoek naar sporen, die dieren achterlaten. Zo kun je ook zonder dat je ze ziet, ontdekken wat er allemaal leeft in het Ilperveld. De molshopen die overal liggen vallen het meest op. Wist je dat mollen wel twaalf meter per uur graven? Erg spannend is het onderzoeken van de broeihopen voor ringslangen. Die heeft Landschap Noord-Holland in de herfst aangelegd. Met een thermometer kun je ontdekken of alles nog in orde is in de broeihoop.

De excursie is leuk voor kinderen van zeven tot twaalf jaar en is van 14:00 uur tot 16:00 uur. Trek wel een paar stevige laarzen aan en goede regenkleding.

Bezoekerscentrum Ilperveld

Het Bezoekerscentrum Ilperveld bevindt zich tussen Purmerend en Amsterdam. Het centrum noemt zichzelf 'het visitekaartje van Landschap Noord-Holland'. Achter het bezoekerscentrum ligt natuurgebied het Ilperveld. Het natuurgebied kunt is alleen per boot te bereiken. Er zijn roeiboten, kano's, kayaks en fluisterboten te huur.

Wist je dat mollen wel twaalf meter per uur graven?
Neem ook eens een kijkje op de natuur-pagina van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 februari 2013 - 168