Jaguars, thee en fudge

Ontdek Groot-Brittanië in eigen land

Noord-Brabant Nieuws door

archief oud artikel 17 maart 2013 Cultuur Rosmalen, Noord-Brabant Rolls-Royce, thee, fudge, bonen bij het ontbijt, de Schotse ruit en Guinness-bier, dat is Groot-Brittanië. Je hoeft echter niet de zee over te steken om deze typisch Britse zaken te bewonderen, proeven, ruiken en te ervaren. Vandaag beleef je het Verenigd Koninkrijk namelijk gewoon in Nederland tijdens de British Cars & Lifestyle Fair in Rosmalen.

Landrovers en Burberry-ruitjes

Dit weekend is Autotron omgetoverd tot een miniatuurversie van het Verenigd Koninkrijk. Engelse thee, Schotse doedelzakken, Landrovers, Burberry-ruitjes en porselein van Wedgewood vullen de ruimte van het automuseum in Rosmalen.

'How much does it cost?'

Met ruim 200 standhouders is British Cars & Lifestyle verreweg de grootste beurs met producten uit het Verenigd Koninkrijk. Waar de ladies zich een weg banen tussen de kramen met antiek, kleding, sieraden,serviezen, marmelade, fudge en andere delicatessen, snuffelen de gentlemen wat af tussen de auto-onderdelen van merken als Jaguar, Morgan, Austin Healey, Rolls-Royce en Bentley. Engels is praktisch de voertaal tijdens de beurs, want veel van de standhouders komen speciaal de Noordzee over gestoken voor het evenement. Dorst gekregen van al dat gestruin? In de pub geniet je van een cup of tea, of een Guinness-biertje onder het genot van Engelse, Schotse of Ierse live-muziek.

British Cars & Lifestyle vindt plaats in automuseum Autotron te Rosmalen. De beurs is te bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur. Een entreekaartje kost €15,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Cultuurliefhebber? Ontdek de leukste culturele uitjes!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 17 maart 2013 - 167