Mais om in te verdwalen

De site van het Rodeo Speelparadijs in Mill |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Grootste doolhof van Nederland binnenkort open

23 juni 2004 Mill De maïs is net een halve meter hoog, maar over enkele weken moet het gewas zo ver opgeschoten zijn dat de grootste maïsdoolhof van Nederland in Mill open kan. Het doolhof gaat begin juli open. Het doolhof ziet eruit als een boerderij. Kinderen kunnen hier alles over leren.

De huidige buitenattractie van Rodeo-speelparadijs aan de Spoorstraat ziet er totaal anders uit dan die van vorig jaar. Toen was het logo van Rodeo (een cowboy te paard) in het vier hectare grote veld uitgezet en was de attractie in westernstijl aangekleed. Dit jaar is in de 40.000 vierkante meter maïs een complete boerderij 'uitgezet'. De bezoekers dwalen door kamers, hooizolder en stal van de hoeve. Kinderen leren er door het invullen van vragen van alles over de gang van zaken op een boerderij.

Rodeo heeft het aantal speelmogelijkheden in en rond het maïsveld flink uitgebreid. Aan de achterkant van het perceel komt een kinderboerderij met koeien, schapen, kippen en andere knuffelbare kleindieren zoals konijnen. Bovendien is daarbij een groot grasveld als speelwei aangelegd. Bezoekers kunnen er ballen in voersilo's gooien.

De doolhof gaat begin juli, bij aanvang van het vakantieseizoen, open en zal langer dan vorig jaar openblijven. Voor de nieuwe doolhof is een maïssoort gebruikt die langer dan gebruikelijk staat. Daardoor blijft de doolhof tot eind oktober groen en open. De Rodeo-eigenaren zijn verder bezig wekelijkse nachtelijke griezeltochten te organiseren in de doolhof. Daarmee is volgens Van Lanen vorig jaar één keer tot tevredenheid geëxperimenteerd.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-06-23 17:06:47 - 2578