1

Op bezoek bij kleine girafjes

Geboortegolf in de dierentuin

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 27 maart 2013 Natuur Emmen, Drenthe Er is een heuse geboortegolf van giraffen gaande in de Nederlandse dierentuinen. In korte tijd werden er in twee dierentuinen drie girafjes geboren. Maak kennis met Chloë, Azizi en Uzuri!

Dierenpark Emmen verwelkomde in februari girafje Azizi. Binnen een half uur na de bevalling stond het girafje al, maar struikelde ook al gauw over haar lange poten. Een maandje later werd daar het tweede girafje van het jaar geboren, Uzuri. Moeder van het beestje is Augusta, met haar 24 jaar de oudste giraffe in een Nederlandse dierentuin. Uzuri, Azizi en de kudde van negen giraffen blijft door de winterse omstandigheden voorlopig op stal. Daar kunnen bezoekers van het park het pasgeboren girafje komen bekijken.

Diergaarde Blijdorp

Eind maart was er ook leuk nieuws in Diergaarde Blijdorp. Moeder Marian beviel toen van dochter Chloë. Al in december hoopte de dierentuin op een klein girafje. Dit heeft uiteindelijk dus nog tot eind maart geduurd. Met de geboorte van Chloë telt de kudde in de Diergaarde nu elf dieren en daarmee heeft Blijdorp de grootste groep netgiraffen in Europa!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-03-26 12:28:49 - 459


-advertentiepositie-