Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 30 maart 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Gorilla's in Rhenen

Vanaf afgelopen donderdag hebben de zes gorilla's van Ouwehands Dierenpark in Rhenen een spiksplinternieuw verblijf: Gorilla Adventure! Het verblijf wordt gescheiden door een enorme kloof van 11 meter hoog. Via deze kloof daal je af in de oude mijnschacht, diep onder de grond en beleef je een spannend avontuur tussen de gorilla's. Je maakt een spectaculair ritje met de mijnlift en daarna kom je terecht in een tachtig meter lange tunnel. Hier maak je kennis met de geluiden uit het oerwoud en gaat daarna op de foto met de groep gorilla's. Een leuk uitje voor de Paasdagen!

Elke dag geopend.
Toegangsprijzen: 19,75 euro voor volwassenen en 16,75 euro voor kinderen.

Walibi Holland weer open!

De achtbanen Goliath, de Robin Hood en de Speed of Sound zien er weer uit om door een ringetje te halen. De karretjes zijn gepoetst totdat ze blinken en kunnen niet wachten om weer met de bezoekers door de bochten te scheuren. Attractiepark Walibi Holland is ontwaakt uit zijn winterslaap en opent vandaag de deuren voor een nieuw en spetterend seizoen! Walibi Holland wordt ook wel de Rollercoaster Capital of Europe genoemd en terecht, want het park telt wel zes achtbanen.

Elke dag geopend.
Toegangsprijzen: 31,50 euro voor volwassenen en 29,- euro voor kinderen.

Zondag: eerste paasdag

Naturalis

Naturalis ligt tijdens de Paasdagen vol met eieren. Van de piepkleine eitjes van de bijenkolibrie tot die van de struisvogel. Er zijn zelfs eieren van een vogelbekdier! Ook kunnen kinderen zich laten schminken en zelf een dagje paashaas spelen. Daarnaast is er voor de kleintjes een leuke handpoppenvoorstelling Dina Dino bakt een ei. Tijdens het kijken naar de voorstelling mogen ze een echt dino-ei aanraken!

Zondag 31 maart en zaterdag 1 april 2013 van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 11,- euro voor volwassenen en 8,- euro voor kinderen.

Lente in de Orchideeën Hoeve

De lente is buiten ver te zoeken, maar in de Orchideeën Hoeve is het tijdens Pasen wel lekker tropisch! Met een temperatuur van 21° Celcius is het aangenaam warm in de tuin. Het is alsof je in een oerwoud loopt! Overal groeien de mooiste, wilde orchideeën. Veel van deze soorten zijn nergens anders ter wereld te zien. Beide paasdagen geven de natuurgidsen in de tuinen gratis uitleg over vlinders, orchideeën en papegaaitjes. Voor kinderen is er een leuke paaseierenspeurtocht, kun je vissen voeren in één van de vele vijvers en lekker spelen in het Mangrove Speelparadijs!

Zondag 31 maart en zaterdag 1 april 2013 van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Toegangsprijzen: 9,5 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen.

Maandag: tweede paasdag

Word kinderdirecteur van Muiderslot

Ook in Muiderslot mag je eieren komen zoeken. Tijdens de Paasdagen zijn er hier namelijk vijf Gouden Valkeieren verstopt. Hierin zit een cadeautje en een brief waarop de jonge geluksvogel die het ei vindt, naam en adres kan invullen. Lever het briefje in bij Graaf Floris en maak kans om voor één dag kinderdirecteur van het Muiderslot te worden. Neem ook eens een kijkje bij het valkerijpaviljoen. In het valkerij paviljoen kom je alles te weten over Floris en de valkenjacht en hoe roofvogels ook nu nog worden ingezet.

Zondag 31 maart en zaterdag 1 april 2013 van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen.

Stelling van Amsterdam

Een groot gedeelte van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam openen vandaag weer hun forten voor publiek. Tweede paasdag staat hier in het teken van morse, codes, spionnen en geheime boodschappen! De aftrap van het seizoen is vandaag om 11:30 uur af op Fort aan den Ham in Uitgeest. Er is dan van alles te doen, zoals het oplaten van een ballon met een boodschap, het maken van een ansichtkaart, het halen van een morsediploma, flessenpost en demonstraties van postduiven. Ook kun je hier proberen een kluis te openen, die vol zitten met geheime inhoud. Raad wat er in zit en win een mooie prijs!

1 april 2013
Toegangsprijzen: gratis.

Nog veel meer tips voor Pasen!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-03-28 14:36:23 - 291