1

Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw zondag!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 5 januari 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Winkelen tussen schilderijen van Rembrandt

Magna Plaza was al een stijlvol winkelcentrum, maar sinds kort heeft het gebouw nog een bijzonder chique verrassing in huis. In de kelder hangen namelijk alle schilderijen, digitaal gemaakte replica's, van Rembrandt. Een dagje winkelen wordt een cultureel uitstapje voor de bezoekers van Magna Plaza! Loop dit weekend eens rond in het centrum en winkel er op los tussen de schilderijen van Rembrandt.

Winkelen tussen de schilderijen van Rembrandt.
Permanente tentoonstelling.
Toegang: gratis.

IJsbeeldenfestival Zwolle

In de kerstvakantie zag het al zwart van de mensen in Zwolle. Allemaal kwamen ze zich vergapen aan de prachtige ijssculpturen, die de stad nog tot 20 januari sieren. Tijd genoeg dus om je voorgangers te volgen en ook het IJsbeeldenfestival Zwolle te bezoeken! Veertig kunstenaars maakten van 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw de mooiste ijsbeelden. Roodkapje, Doornroosje en Repelsteeltje: allerlei sprookjes van de gebroeders Grimm, schitteren als ijssculptuur op het Rodetorenplein. Een wonderlijk winters uitje!

IJsbeeldenfestival Zwolle.
Zaterdag 8 december 2012 tot en met zondag 27 januari 2013.
Toegang: € 9,- voor volwassenen en € 5,-.

Zondag

Dump je kerstboom bij DierenPark Amersfoort

Tuig de kerstboom nog dit weekend af, laad hem in de auto en ga naar DierenPark Amersfoort. De dieren weten hier wel raad met die bomen en ze beleven er veel plezier aan. En het is bovendien een win-winsituatie, want wie een kerstboom inruilt krijgt vijf euro korting op de entreeprijs voor de dierentuin.

Kerstbomen inleveren bij DierenPark Amersfoort.
Zondag 6 januari.
Toegang: normaal € 18,75 voor volwassenen en € 15,75 voor kinderen. Met kerstboom vijf euro korting!

Gratis chocomel bij Natuurmonumenten

Op zondag 6 januari heten alle boswachters van Natuurmonumenten iedereen welkom met een toast op het nieuwe jaar en een warme chocolademelk. Van Tiengemeten tot Schiermonnikoog of de Veluwezoom: overal staan de mokken klaar. Schuif aan, pak een mok en klets met de boswachters, die vast tientallen verhalen hebben over de natuur om je heen.

Nieuwjaarsborrel met boswachters.
Op verschillende locaties in Nederland.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-12-01 13:47:34 · Gepubliceerd: 5 januari 2013 - 180