Spannende game in Airborne Museum

Airborne Museum Hartenstein | Nieuws door

Tom en Katja nemen het hele gezin mee op avontuur

5 april 2013 Geschiedenis Oosterbeek, Gelderland Wie een bezoekje brengt aan het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek loopt vast en zeker twee bekende personages tegen het lijf. Tom en Katja, hoofdrolspelers uit de boeken van kinderboekenschrijver Rob Buiskool, speuren op deze historische plek. Wie gaat er mee om te ontdekken wat hier precies gebeurd is?

Tom & Katja, geschiedenisdetectives in het Airborne Museum is een spiksplinternieuwe familieroute, vol uitdagingen en spannende spellen. Met een nieuwe route door het Airborne Museum een speciale onderzoeksgadgets gaat het hele gezin op onderzoek uit door het museum. Turen door een stereokijker, een parachutegame spelen, een soldatenuitrusting bij elkaar zoeken: er moet van alles gebeuren. Onderweg vertellen veteranen en burgers hun verhalen. En dat maakt een bezoek aan een historisch museum een stuk minder saai! En dat is nou precies wat de bedenkers van het project 'Beleef de Spannende Geschiedenis' willen!

Beleef de Spannende Geschiedenis

Beleef de Spannende Geschiedenis is een project van Gelders Erfgoed en regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland. Het komende jaar kom je Tom en Katja door de hele regio Arnhem-Nijmegen tegen. De familieroute in het Airborne Museum is namelijk nog maar het begin! Ook andere musea gaan soortgelijke games aanbieden. En op de website www.spannendegeschiedenis.nl prijzen zij bezienswaardigheden, routes en arrangementen aan die speciaal voor kinderen interessant zijn. Handig voor ouders die met hun kinderen een leerzaam dagje weg willen!

In Gelderland vind je ook het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 - 1945 vol verhalen over de bevrijding van Nederland.
Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-05 09:26:42 - 193