Rijksmuseum en nog meer weekendtips

Wat te doen op zaterdag en zondag?

DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 11 april 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het wordt een heerlijk lenteweekend met temperaturen van misschien wel twintig graden Celsius. Bezoek het prachtig verbouwde Rijksmuseum in Amsterdam, knuffel met lieve lammetjes of geniet aan het water van de eerste wedstrijden skûtsjesilen van het jaar. Fijn weekend!

Rijksmuseum Amsterdam

Na tien jaar verbouwen gaat de nationale schtakamer dit weekend van het slot. Vanaf aanstaande zaterdag 13 april 2013 kunnen binnen- én buitenlandse bezoekers hun hart weer ophalen aan de kunst en historie die het Rijksmuseum rijk is. Aan niemand minder dan Hare Majesteit de eer om het gebouw aanstaande zaterdag te openen. Het Rijksmuseum is dan na de feestelijke opening (die begint om 11:30 uur) van 12:00 uur tot 0:00 uur gratis te bezoeken. Een meterslange oranje loper leidt als een catwalk vanaf het plein naar het spectaculaire nieuwe entreegebied van het Rijksmuseum.

Zaterdag van 12:00 uur tot 0:00 uur gratis te bezoeken. Op andere dagen kost een kaartje 15,- euro.

Vrede van Utrecht

Precies 300 jaar geleden is de Vrede van Utrecht gesloten. Daarmee kwam er een einde aan een paar bloedige oorlogen in Europa. In het Centraal Museum ga je terug naar de tijd toen het verdrag getekend werd, met de tentoonstelling In Vredesnaam. Maak een reis langs het vredesverdrag met de handtekeningen van de onderhandelaars, een poort van het Utrechtse stadhuis, kanonskogels uit veldslagen, een portret van de machtswellustige Zonnekoning Lodewijk XIV en nog veel meer. Elke zondag is er tussen 14:00 uur en 15:00 uur een gratis rondleiding.

Geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 11,- euro voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Skûtsjesilen

Het belooft een zonnig weekend te worden. De perfecte gelegenheid om weer eens het water op te gaan. In het Friese Langweer klinkt dit weekend daarom het startschot voor het watersportseizoen Fryslan, met de eerste wedstrijden skûtsjesilen van het jaar. Ongeveer veertig skûtsjes doen er mee, en de schippers kunnen niet wachten om in de boot te stappen. Ook is er een gezellige braderie, een kermis en klinkt er live muziek.

Zaterdag beginnen de wedstrijden om 09:30 uur, zondag om 10:00 uur.
Toegang: kijken is gratis.

Lammetjes knuffelen

Zondag 14 april zijn de weilanden van boerderij Holec Holsteins vol met lieve, zachte lammetjes. En iedereen mag ze komen knuffelen! Ook erg leuk: neem een picknickkleed mee en geniet van een hapje en een drankje in het weiland. Voor de kinderen s er een groot springkussen, ouders kunnen dan een kijkje nemen in de stal en zien hoe de melkrobot werkt. Even bijkomen kan tijdens een mooie huifkartocht (3,- euro per persoon).

Zondag 14 april 2013, van 11:00 uur tot 16:00 uur. Toegang: 5,- euro per persoon, inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Bouwen met LEGO in Drouwenerzand

Dit weekend ligt Drouwenerzand vol met gekleurde LEGO steentjes tijdens een grote LEGO bouwwedstrijd. Kinderen kunnen zelf aan de slag met bijvoorbeeld hun droomhuis of ze kunnen kijken hoe professionele bouwers attracties op schaal na bouwen. De Break Dance, het Reuzenrad, de Booster en Botsauto's, al deze attracties zijn op schaal te zien. Met mooie kleuren, bewegingen en lichtjes. Echt super gaaf om te zien! Natuurlijk kun je ook even een kijkje nemen bij de echte attracties en onbeperkt genieten van friet, snacks, limonade en ijsjes!

Geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 12,- euro per persoon.

Kijk voor nog veel meer leuke tips op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-11 07:49:58 - 805