Koninginnedag in het Noorden, één groot feest!

Muziek, markt en vooral veel gezelligheid

Redactioneel door

archief oud artikel 16 april 2013 Toerisme Tja, als je in het noorden van Nederland woont, dan is Koninginnedag vieren in Amsterdam misschien geen optie. Maar, niet getreurd! Ook het Noorden doet vrolijk mee. Voor iedereen is er genoeg te beleven.

Friese gezelligheid

In de Friese hoofdstad Leeuwarden bruist het op 30 april van de gezelligheid. Lekker de hele dag snuffelen bij de standjes van de leuke vrijmarkt. Daar verkopen de marktlui van alles. Een hoogtepunt in Leeuwarden is het Leeuwarder Muziekplein. Geniet met het hele gezin op het Wilhelminaplein van diverse artiesten op een groot podium. Drink een drankje op de gezellige terassen. En voor de kinderen is er genoeg veilig speelplezier. Voor degene die helemaal wil losgaan op deze laatste Koninginnedag, snelt zich naar het Oldehoofsterkerkhof. Daar is het dance evenement 'Red Sation 2013', georganiseerd door Club Red. Geen zin om te koken aan het einde van een heerlijke dag? Geniet dan van een heerlijke Hollandse avond in het plaatsje Sloten. Voor € 25,00 (inclusief drinken) is er een avond met een heerlijk diner en een optreden van Amsterdams smartlappen trio Theo, Tinus & Alie. In het centrum van Heerenveen is er een fraai defilè. Dit jaar is het de vijfde editie van het indoor festival de 'Heereveense Muziekdag'. Pop, rock, metal en Jazz, alle stijlen komen voorbij. En het leuke is, iedereen mag zelf ook meedoen! Show je talenten!

Voor de kinderen is er een te gekke kinderdisco

Koninginnenacht, kinderdisco en vrijmarkt

De Nacht voor Koninginnedag is het in de hoofdstad van Groningen alles behalve stil. Tijdens de Koninginnenacht treden er op diverse plaatsen te gekke bands op en draaien er een aantal vette DJ's. Hebben de kinderen in Groningen zin in een feestje? De Vismarkt in de binnenstad van Groningen staat deels in het teken van de kinderen. DJ Nick van Putten zorgt voor een spetterende kinderdisco. Samen met alle kids wil hij een gezellig feestje bouwen. Ga voor goedkope spulletjes naar de Ubbo Emmiussingel en de Praediniussingel. Daar is traditiegetrouw de Oranjevrijmarkt.

Vermaak in Bruisend Assen

Assen is geen verkeerde plek om Koninginnedag door te brengen. Op de Weierstraat is er een Land Rover Experience, een spektakel op hoog niveau. Ook is er een mountainbike demo met mini parcours voor kinderen. Toch liever iets rustigers? Ook Assen heeft dit jaar weer een grote vrijmarkt. Ook voor de creatievelingen is er een leuke activiteit: Kunst maken met Guus Slauerhof. Verder treden er door de hele stad een aantal leuke bandjes op.

Vuurwerk in Meppel

Koninginnedag in Meppel eindigt in vuurwerk! De hele dag zijn er leuke optredens van artiesten. De muzikale kindershow van Cees en Cees op De Wheem is een hoogtepunt voor de kids. Daarna kunnen ze gezellig naar kinderrommelmarkt op de Woldstraat om daar ongestoord te struinen. 's Avonds is er om 21:45 in het Wilhelminapark een spectaculaire vuurwerkshow. Een prachtige afsluiter voor het hele gezin.

Noord-Nederland hebben jullie al zin in het feest?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 16 april 2013 - 280

Dit past bij 'Koninginnedag in het Noorden, één groot feest!'