1

Op pad met mand en picknickkleed

Nationale Picknickweek Nieuws door

archief oud artikel 9 mei 2013 Natuur Dwingeloo, Drenthe Nu de lente dan echt begonnen is ga je natuurlijk het liefst elk vrij momentje naar buiten. Om lekker te zonnen, te sporten of te eten! En dat buiten eten, dat is extra leuk tijdens de Nationale Picknickweek of op een heuse Picknickfiets. Of verschillende mooie picknickplekjes organiseert Natuurmonumenten dan speciale activiteiten, zoals de Boomgaardspelen!

Samen met De Telegraaf organiseert Natuurmonumenten ieder jaar rond Hemelvaartsdag de Nationale Picknickweek. Natuurmonumenten weet natuurlijk de mooiste plekjes om een picknickkleedje neer te leggen. En bovendien worden er op verschillende plekken leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je vandaag in de Nationaal Park Veluwezoom de Pieter Konijn speurtocht doen. Dat betekent springen als een konijntje en worteltjes eten! Picknickkleedjes voor een picknick in de boomgaard zijn te leen bij het bezoekerscentrum Veluwezoom.

Ook leuk zijn de Boomgaardspelen in hetzelfde gebied. Of picknicken in Speelnatuur Tiengemeten, een heerlijke plek voor kinderen! De Nationale Picknickweek duurt nog tot en met 12 mei, dus vind ook een leuke activiteit en strijk neer op een kleedje met lekker eten.

Met z'n allen op de Picknickfiets

In Drenthe maken ze van picknicken een heel gezellig groepsuitje! Stap op een Picknickfiets van Groenuit.nu en ga met z'n allen al fietsend op weg naar de mooiste picknickplekjes. Er is plaats voor wel zestien personen! De fiets is uitgerust met picknickmanden, spelletjes, een voetbal en nog veel meer handige spulletjes voor een picknick. Genietend van de buitenlucht en elkaars gezelschap beleeft iedereen een heerlijke dag op de Picknickfiets.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 9 mei 2013 - 490