1

Dagje uit dit weekend!

De vijf leukste activiteiten voor dit weekend

UITagenda DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 23 mei 2013 Toerisme Het is weer weekend! Sinds tijden weer eens een normaal weekend en dat zijn we met al die feestdagen van de afgelopen maand bijna niet meer gewend. Maar met de DagjeWeg.NL Weekend Top 5 haal je alles uit je weekend wat er in zit. Proef de Aziatische cultuur tijdens de Tong Tong Fair, stuit op de leukste koopjes in een Friese gevangenis of verdrink in cultuur tijdens het Spring Performing Arts Festival in Utrecht.

Proef Azië

In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders die zo trots op hun roots waren dat ze hun cultuur wilden delen met zoveel mogelijk Nederlanders. Zo ontstond de Tong Tong Fair, 's werelds grootste Euraziatische festival waar iedereen de Aziatische cultuur kan ontdekken én proeven. Van 22 mei tot 2 juni 2013 vindt de 55e editie van dit evenement plaats op het Malieveld in Den Haag. Op de Grand Pasar (grote markt) proef je Aziatische snoepjes, sambal, tropisch fruit en nog veel meer. Maar je overige zintuigen komen ook niets tekort! Met het theater, exposities, demonstraties, workshops en live-muziek hoeven bezoekers zich geen moment te vervelen. Ook kinderen kunnen zich onderdompelen in de Oosterse cultuur. In het workshoptheater maken ze een vlieger of leren ze een Aziatische dans.

De Tong Tong Fair is tot 2 juni 2013 te vinden op het Malieveld in Den Haag.
Toegangsprijzen: een dagkaart voor het
weekend kost 16,- euro. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 4,50 euro.

Voetjes van de vloer in Maastricht

Ook in Maastricht mogen de voetjes dit weekend van de vloer tijdens Dancetour. Dit reizende dance event zette Arnhem, Dordrecht, Lelystad, Breda al eerder dit jaar op zijn kop en deze zondag is Maastricht aan de beurt. Met onder andere Lucien Foort, Hardwell en Vato Gonzalez achter de draaitafels belooft Dancetour opnieuw een waar spektakel te worden.

Je vindt Dancetour op zondag 26 mei 2013 van 13:00 uur tot 22:00 uur op de Markt in Maastricht.
Toegangsprijzen: gratis.

Shoppen in de bajes

Bajesjolijt, zo noemt de organisatie van Holy Stitch! hun tweedaagse markt in Leeuwarden. Plezier en de gevangenis, dat lijkt een wat ongewone combinatie, maar dit weekend is het de realiteit in de Friese hoofdstad. Tijdens Holy Stitch! dient een van de cellenblokken van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort als portaal voor creatieve fröbelaars en professionele kunstenaars. In de cellen vind je allerlei unieke (zelfgemaakte) hebbedingetjes. Er zijn zo'n vijftig standhouders, dus er is voor ieder wat wils! Wat dacht je van cupcake oorbellen, overheerlijke cakepops, kleurrijk decoratietape of vintage kleding? Kinderen mogen ook voor een keer de bak in: er is een speciale cel voor kinderopvang waar de allerkleinsten kunnen knutselen en spelen.

Holy Stitch vindt op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur plaats op het Blokhuisplein in Leeuwarden.
Toegangsprijzen: gratis.

Spring Performing Arts Festival

Theater, dans, muziek, beeldende kunst en alles daar tussenin, daar draait het om in Utrecht tijdens het Spring Performing Arts Festival. Met tientallen voorstellingen op diverse Utrechtse locaties is de binnenstad één groot vernieuwend en avontuurlijk podium. Op geheel eigen wijze laten internationale kunstenaars hun kijk op de wereld zien aan de toeschouwers. Marta Gârnicka gebruikt daarvoor een 25-koppig vrouwenkoor, Blitz Theatre Group neemt de vergane glorie van een ballroom als metafoor voor de ruïnes van Europa. Of geniet van de show van Candoco Dance Company, een Brits gezelschap waarbij dansers met en zonder fysieke handicap samen choreografieën dansen.

Het Spring Performing Arts Festival vindt plaats van 16 mei tot en met 26 mei 2013.
Toegangsprijzen: er zijn diverse kaartjes te koop, waarvan de goedkoopste 7,50 euro. Het is aan te raden om kaartjes online te kopen, deze zijn namelijk goedkoper dan aan de deur.

Week van de Amateurkunst

Dit weekend begint de Week van de Amateurkunst. Wist je dat er alleen al in Amsterdam zo'n 300.000 amateurkunstenaars zijn? In de Week van de Amateurkunst organiseren kunstenaars en verenigingen door heel Nederland tentoonstellingen, workshops, optredens en andere activiteiten waarbij het vooral draait om de passie en het plezier van de amateurkunst. Kijk op de website voor activiteiten bij jou in de buurt.

25 mei tot en met 1 juni 2013.
Toegangsprijzen: gratis.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 mei 2013 - 287