1

Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 18 mei 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Shell Energy Lab

In Ahoy Rotterdam knettert het dit weekend van de spanning in een enorm laboratorium. Het Shell Energy Lab is een educatief en interactief energiefestival, waar jong en oud van de ene in de andere verbazing valt. Experimenteren met robots en statische energie: iedereen gaat zelf aan de slag. Onder andere science center NEMO en Museum Boerhaave hebben leuke activiteiten in petto. Een mega-knikkerbaan bouwen bijvoorbeeld. En waag, om het spannende dagje af te sluiten, gerust een dansje op de kinetische dansvloer!

Shell Energy Lab
Van 15 tot en met 19 mei 2013.
Toegang: gratis.

Nachtelijke rommelmarkt

Heb je een neus voor 'rommel' en weet je op een rommelmarkt altijd iets moois te vinden? Dan wacht er in Tilburg een nieuwe uitdaging. In de nacht van zaterdag op zondag kunnen koopjesjagers namelijk op zoek naar mooie spulletjes op de MeiMarkt. In de binnenstad heerst een gezellige drukte, waar alleen particulieren hun koopwaar mogen uitstallen. Zoek gerust de hele nacht naar dat leuke lampje of duik tussendoor even de kroeg in! Zondagochtend vanaf 8:00 uur is de binnenstad het domein van de kinderen op de Kindermert.

MeiMarkt Tilburg
Van 18 op 19 mei 2013.
Toegang: gratis.

Zondag

Pinksterfair op Slot Zeist

Slot Zeist staat dit weekend in het teken van de Pinksterfair. Onder het thema 'trend en traditie voor huis en tuin' vind je tientallen kraampjes met bloemen, planten, meubels en cadeauartikelen. Maar er zijn ook muzikale optredens, modeshows, proeverijen en kookdemonstraties. Kinderen steken de handen uit de mouwen tijdens de creatieve workshops die te doen zijn rondom het slot.

Pinksterfair Slot Zeist
Van 17 tot en met 20 mei 2013.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Utrechtse Fabriek

Winkelen terwijl je door het gras struint en het zonnetje (hopelijk) in je gezicht schijnt? Dat kan op 19 en 20 mei in het Utrechtse Griftpark. Daar vind je namelijk De Utrechtse Fabriek, een buitenmarkt waar 53 webwinkels hun hippe spullen verkopen. Kinderen kunnen knuffelen met de dieren op de kinderboerderij of zich uitleven in de grote speeltuin. Ook zijn er allerlei creatieve workshops te volgen voor jong en oud.

De Utrechtse Fabriek.
19 en 20 mei 2013.
Toegang: gratis.

Maandag

Zilverdag Schoonhoven

Schoonhoven is op Pinkstermaandag het domein van zilver- en goudsmeden. Overal zijn ze aan het werk, om hun bijzondere ambacht te laten zien. Ieder jaar op de Nationale Zilverdag Schoonhoven demonstreren zij vol trots waar de stad om bekend is: het zilver! Op meer dan 160 locaties geven zilversmeden demonstraties of zijn er exposities te zien. En natuurlijk is dit prachtige blingbling ook te koop!

Nationale Zilverdag Schoonhoven.
20 mei 2013.
Toegang: gratis.

Dag van het Kasteel

Behalve Tweede Pinksterdag is maandag ook de Dag van het Kasteel. In heel Nederland openen kastelen hun deuren voor bezoekers. Het thema is 'tweehonderd jaar Oranjes en twee eeuwen koninkrijk'. De koningen en koninginnen uit het huis van Oranje zijn van grote invloed geweest op de geschiedenis van ons land en dat is ook te zien aan kastelen en buitenplaatsen. Theater, muziek, riddergevechten, jachtvogelshows, tentoonstellingen, kinderprogramma's en lekker eten doen oude tijden herleven.

Dag van het Kasteel 2013.
20 mei 2013.
Toegang: de deelnemende kastelen hanteren verschillende toegangsprijzen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 mei 2013 - 96