Ode aan de poëzie op het Poetry International

Poetry International Festival in Rotterdam door

archief oud artikel 11 juni 2013 Alle gedichtenliefhebbers verzamelen! Kom genieten van poëzie en woordkunst op het 44e Poetry International in Rotterdam dat vandaag begint. Van over de hele wereld komen bijzondere dichters en taalvernieuwers naar Rotterdam voor het jaarlijkse poëziefeest.

Niet alleen geschreven woorden komen aan bod, ook is er film en muziek en kun je meedoen aan masterclasses. Spits je oren! Want dit jaar zijn er gedichten in het Engels, Frans, Duits, Arabisch, Portugees, Noors, Mandarijn, Gronings, Roemeens en Nederlands op het festival. Ga mee de wereld rond, samen met bekende gasten als Adonis, John Ashbery, Elke Erb, Jan Glas en Dichter des Vaderlands Anne Vegter.

Leer Chinese poëzie

Woorden kunnen krachtig overkomen, helemaal als ze worden voorgelezen door schrijver ervan. Daarom wordt er natuurlijk veel voorgedragen op dit festival, dat is immers één van de leukste dingen die je met gedichten kunt doen. Maar er is nog veel meer te beleven. Dichters en hun poëzie worden elke dag in beeld gebracht. Ook is de première te zien van de filmdocumentaire 'Het afwezige land' (over de 83-jarige Syrische dichter Adonis). Zin om je hersens te laten kraken? Volg een masterclass Chinese Poëzie!

Stadsdichter Daniël Dee warmt de bezoekers van 11 tot en met 15 juni elke middag op in het Poëziecafé met interviews, nieuwe gedichtenbundels, muziek en poëzievoordrachten. Liever zelf actief bezig? Loop of fiets langs twintig Rotterdamse galeries die een beeld geven van het veelzijdige werk van bekende en aankomende dichttalenten.

Laat je hersenen kraken en volg een masterclass Chinese Poëzie

Samen gedichten vertalen

Het Poetry International Festival bestaat bij de gratie van poëzievertalers. Zij zetten de kunstwerkjes om in allerlei talen om ze begrijpelijk te maken voor ons. Daarom staat het vak literair vertalen centraal en wordt het derde Poetry International Vertaalsymposium gegeven. Jij kunt ook meedoen! Poetry International trekt samen op met de eerste editie van het festival Rotterdam Unlimited. Rotterdam wordt dus de komende zes dagen lang omgetoverd in een fascinerende wereld van muziek, dans, poëzie, theater en carnaval.

Heerlijk als je van poëtische taal houdt. Heb je er niet zoveel mee? Dan is het een goede gelegenheid om gedichten te leren waarderen!

Laatst gewijzigd: 2013-06-13 09:57:54 · Gepubliceerd: 11 juni 2013 - 102