1

Feestje vieren in Amsterdam

Feestelijke parades komen samen tijdens midzomernacht

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 21 juni 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Voor Amsterdam is iedere dag van 2013 een reden om een feestje te vieren. De stad beleeft een waar jubeljaar, met 400 jaar grachten, 125 jaar Concertgebouw en de recente opening van het nieuwe Rijksmuseum. Ook een feestje mee vieren? Kom dan vanavond naar de binnenstad en geniet van feestelijke parades.

De vier windstreken zijn allemaal vertegenwoordigd met hun eigen parade. Nieuw-West, Oost, Noord en Zuid-Oost zorgen allemaal in hun eigen stadsdeel voor een bonte stoet en veel muziek. 's Avonds om 20:00 uur komen ze allemaal bij elkaar en barst het echte feestgedruis pas los bij de start op de Dam. Anderhalf uur lang kunnen toeschouwers genieten van dit spetterende schouwspel. Met muziek, indrukwekkende kostuums en dans trekt de grote parade door het centrum van Amsterdam. Een feestelijk begin van je weekend!

Jubeljaar Amsterdam

Het jubeljaar in Amsterdam zit vol speciale momenten, met als hoogtepunt de opening van het Rijksmuseum. De redactie van DagjeWeg.NL nam een kijkje in het nieuwe museum en schreef: De vele verhalen van het Rijksmuseum.

Laatst gewijzigd: 2013-06-21 08:57:19 · Gepubliceerd: 21 juni 2013 - 73