Handjeklap op de Goudse kaasmarkt

Iedere donderdag komen de boeren naar de Goudse kaasmarkt

Kaasmarkt Gouda Nieuws door

archief oud artikel 27 juni 2013 Toerisme Gouda, Zuid-Holland Met paard en brik trekken de boeren uit de omgeving van Gouda vanaf vandaag weer iedere donderdag naar de markt. Op de Goudse kaasmarkt verhandelen ze net als vroeger hun goudgele kazen door handjeklap. Een boeiend schouwspel, inclusief kaasmeisjes!

Speciaal voor toeristen en andere dagjesmensen organiseert Gouda iedere donderdag in de zomermaanden een ouderwetse kaasmarkt. Op de Markt, voor de Goudse Waag, liggen dan vanaf 10:00 uur de goudgele kazen op het plein. Klaar om gewogen en verhandeld te worden. Boeren en kaashandelen bieden en loven over de partijen kaas door een prijs te noemen en elkaar in de hand te slaan. Dit zogenaamde handjeklap gaat samen met een flinke dosis humor! Een schitterend schouwspel om eens van dichtbij te bekijken. Natuurlijk zijn ook de kaasmeisjes aanwezig om iedereen van een blokje smakelijke Goudse kaas te voorzien. Om 12:30 uur sluit de handel en vertrekken de boeren en handelaren weer.

Bezoekersinformatie

Kaasmarkt Gouda.
Iedere donderdag van 27 juni tot en met 29 augustus.
Van 10:00 uur tot 12:30 uur.
Toegang: gratis.

Gouda Cheese Museum

In de historische Waag, in het hart van Gouda, ligt een groot deel van de geschiedenis van de beroemde Goudse kaas. Hier kwamen de boeren van oudsher heen om hun kazen te laten wegen en deze vervolgens te verhandelen. Nu vinden belangstellenden het Gouda Cheese Museum in de Goudse Waag. Hier zijn allerlei materialen te zien die bij het proces van kaas maken horen. Ook zijn er regelmatig demonstraties te zien van Goudse ambachten, zoals pijpen maken en Goudse kaarsen maken of kleuren.

Laatst gewijzigd: 2013-06-27 09:09:44 · Gepubliceerd: 27 juni 2013 - 2756