1

Dagje uit dit weekend

Het kan weer: met z'n allen de buitenlucht in!

Redactioneel door

archief oud artikel 4 juli 2013 Toerisme Berlicum, Noord-Brabant Dit weekend belooft het lekker weer te worden! Een goede reden om lekker naar buiten te gaan en iets leuks te gaan doen. Maar wat? Een speurtocht of een concert in de buitenlucht? DagjeWeg.NL heeft tips voor originele weekenduitjes!

Speuren als een vos

Kom speuren als een vos rond Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Er zijn heeft speurtochten in het bos uitgezet waarbij je je ogen goed open moet houden! Kinderen van vier tot en met zeven jaar kunnen hier de uitdaging aangaan en maken tijdens de speurtocht kennis met het jonge vosje Victor Vos. Hij groeit op tot een echte rekel! Al zijn capriolen maak je mee. (Groot-)ouders mogen ook mee helpen. Voor oudere kinderen is er ook een speurtocht. Zij gaan op jacht met de volwassen Victor Vos naar een feestmaal. Maar wat is het feestmaal van Victor? Als je nieuwsgierig wordt, kom dan zaterdag 6 juli naar Bezoekerscentrum Veluwezoom en speur als een vos...

Speur als een vos
Nationaal Park Bezoekerscentrum Veluwezoom
Zaterdag 6 juli.
Start tussen 10:00 uur en 15:00 uur.
Toegang: 7,50 euro per persoon

Kijkt u ook nog even in de UITkalender van DagjeWeg.NL? Hier staan nog veel meer activiteiten voor dit weekend die het bezoeken waard zijn.

Fietsrommelroute Wolphaartsdijk

De fietsrommelroute is een leuke manier om het Zeeuwse dorp Wolphaartsdijk en haar bewoners beter te leren kennen. Wolphaartsdijkers kunnen zich aanmelden als verkooppunt of als fietser. Lekker samen rommelen en rondfietsen! Elke snuffelaar vindt wel iets van zijn gading: brocante, boeken, kleding, bric-à-brac... Er worden messen geslepen en kinderen kunnen geschminkt worden. Geniet ook van koffie, thee en appeltaart of Indische hapjes. Mensen van buiten Wolphaartsdijk of Oud-Sabbinge kunnen ook meedoen en een plek huren op het centrale dorpsplein. Daar komen heel wat fietsers langs!

Fietsrommelroute in Wolphaartsdijk.
Zaterdag 6 juli 2013.
Tussen 9:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: deelname kost 2,50 euro.

Serious Game 3D Dijkdoorbraak

Wie kan het beste een watersnoodramp voorkomen? Een groep burgemeesters of een stel tieners? Zaterdag 6 juli wordt de Serious Game 3D Dijkdoorbraak gespeeld op GeoFort. Twaalf burgemeesters spelen tegen twaalf kinderen. Beide groepen vormen een crisisteam. Als de dijk doorbreekt, moeten ze allebei zo snel mogelijk met een oplossing komen: met behulp van digitale middelen wordt het risico in kaart gebracht en er moet zo efficiënt mogelijk gecommuniceerd worden. Het team dat dit het beste toepast en zo een watersnoodramp kan voorkomen, wint de battle. Een spannende dag dus! De uitslag wordt meteen bekendgemaakt, gevolgd door een debat. Alle overige bezoekers kunnen workshops volgen, lezingen bijwonen, op het terras zitten, lekker rondstruinen op het park: er is genoeg te doen!

Serious Game 3D Dijkdoorbraak
GeoFort
Zaterdag 6 juli 2013.
11:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 7,50 euro per persoon.

Op kamelensafari

Zin in een exotisch en origineel uitstapje? Voor een kamelensafari hoef je niet lang op reis naar verre oorden, maar je kunt ook terecht in Noord-Brabant! Daar zit namelijk de enige kamelenmelkerij van Europa met zo'n 70 kamelen. Doe zondag 7 juli mee met de rondleiding en leer zo alles over het leven van de kameel en de kamelenmelk die hij produceert. Natuurlijk kunnen de kamelen van dichtbij bekeken, geaaid en gevoederd worden. Misschien mag je de kamelenkalfjes wel de fles geven! Als je durft mag je op een kameel zitten of zelfs eentje trainen! Er is natuurlijk gelegenheid om de melk te proeven en om met de kamelenmelk een pannenkoek te bakken.

Kamelensafari
Kamelenmelkerij Smits
Zondag 7 juli 2013.
13:30 uur tot 16:00 uur.
Toegang: 10,00 euro per persoon, kinderen onder de drie jaar gratis.

Walsen met André Rieu

André Rieu is terug in zijn geboortestad Maastricht! Geniet op het romantische Vrijthof van André's zomeravondconcerten in de buitenlucht. Samen met het Johann Strauss-orkest wordt het gegarandeerd een gezellige en muzikale avond vol ontroerende en komische momenten. De romantische concerten van André Rieu staan wereldwijd bekend door zijn specialiteit: meeslepende walsen! En niet te vergeten allerhande melodieën uit de opera, operette, musical en klassieke muziek. Elk jaar nodigt Rieu bijzondere gastartiesten uit die hun eigen bijdrage leveren aan de concerten. Een concert om niet snel te vergeten! Ben jij er ook bij?

André Rieu op het Vrijthof
5, 6, 7, 12, 13 en 14 juli 2013.
Aanvang: 21:00 uur.
Toegang: prijzen vanaf 55,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2013-07-05 09:20:09 · Gepubliceerd: 4 juli 2013 - 831

Dit past bij 'Dagje uit dit weekend'