Leven in een zwart-witte wereld

Hoe de wereld eruitziet als hij is vormgegeven met een paar kleuren

Impressie van een zwart-witte wereld Nieuws door

archief oud artikel 10 juli 2013 Cultuur Apeldoorn, Gelderland De wereld in zwart-wittinten. Zeven kunstenaars geven met een beperkt aantal kleuren invulling aan de wereld om hen heen. Vooral de kleur zwart komt hier steeds weer terug.

Doordat er weinig kleur is te zien, speelt het materiaal dat gebruikt is een grotere rol. En er worden veel materialen gebruikt: Oost-Indische inkt, ets, acryl of foto's. Mensen, gebouwen, attributen krijgen allemaal een heel ander 'gezicht' als ze alleen in zwart- en wittinten te zien zijn. Het CODA Museum durft die uitdaging aan het laat alle kleur weg in de tentoonstelling CODA Black.

Eigen interpretatie

Er is weinig tekst te lezen bij de kunstwerken, er wordt niet veel uitgelegd. Dat betekent dat je eigen interpretatie belangrijk is, zoals altijd bij kunst. Dus laat je fantasie de vrije loop en neem de zwart-witte beelden goed in je op. Het museum heeft duo's samengesteld op basis van materiaalgebruik of techniek of herkenning. Ga zelf een kijkje nemen bij deze bijzondere tentoonstelling. Door de beperktheid in het kleurgebruik ga je op een andere manier kijken naar wat er te zien is.

Bezoekersinformatie

CODA Black
CODA Museum
Te zien van van 9 juli tot en met 13 oktober.
Entree: 10,00 euro. Kinderen tot en met vijftien jaar gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-07-10 08:09:18 · Gepubliceerd: 10 juli 2013 - 211