Kom in vakantiesferen tijdens de lavendeldagen

Heerlijk geurende lavendeldagen Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2013 Toerisme Aalbeek, Limburg Beleef vandaag het vakantiegevoel bij kwekerij Bastin. Daar worden dit weekend de Lavendeldagen gehouden. Klinkt dat niet heerlijk Frans? Kom ook kijken, ruiken en rondstruinen op de markt!

De lavendel van kwekerij Bastin in Aalbeek staat dit weekend in de schijnwerpers. Deze heerlijke geurende flora komt precies nu tot bloei. Maar er is nog veel meer om van te genieten. De wilde berm staat prachtig in de bloei. En er is een grote markt met allerlei leuke kraampjes om op je gemak langs te wandelen.

Wat wat is er veel mogelijk met lavendel! Bijvoorbeeld speciaal honing-lavendelijs van imker Willem Schelberg. Meesterkok Claude Pohlig heeft bijzondere tuingerechtjes op het menu staan, zoals flensjes met lavendel en andere bloemen. Of niet-eetbare producten, maar wel prachtig om te zien: handgemaakte sachets van antieke stoffen, zijde en kant, versierd met oude bloemen en gevuld met lavendelbloemen! En er is nog veel meer te zien en te proeven.
Er is heerlijke bijpassende Franse en Italiaanse muziek te beluisteren, live gespeeld door trio Laroche.

Kom ook helemaal in de vakantiestemming tussen de lavendelplanten bij kwekerij Bastin in Aalbeek.

Proef eens een flensje met lavendel of andere bloemen!
Lavendeldagen
Kwekerij Bastin
Zaterdag 13 en zondag 14 juli, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-07-09 14:41:21 · Gepubliceerd: 13 juli 2013 - 796