1

Kindvriendelijke verhalen over de watersnoodramp

Kinderrondleiding door het Watersnoodmuseum Nieuws door

archief oud artikel 16 juli 2013 Geschiedenis Ouwerkerk, Zeeland De watersnoodramp is al zo lang geleden! Veel kinderen weten misschien niet wat er precies gebeurd is. Daar doet het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk iets aan.

Om hen op kindvriendelijke wijze te laten kennismaken met het verhaal van de watersnoodramp van 1953, houdt het Watersnoodmuseum elke dinsdag- en woensdagmiddag in juli een speciale Kinderrondleiding. Ben je tussen de acht en dertien jaar oud? Kom dan naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk om op dinsdag- of woensdagmiddag bijzondere verhalen te horen over de watersnoodramp uit 1953. Zoals het verhaal over het paard uit Nieuwerkerk dat de ramp op wonderlijk wijze overleefde. In de film 'Klaartje' die wordt vertoond, zie je het verhaal van de 10-jarige Klaartje, die vertelt hoe ze de ramp heeft beleefd. Ook volwassenen zijn welkom bij de Kinderrondleiding!

Zelf aan de slag

Het Watersnoodmuseum heeft vier caissons, dat zijn grote betonnen 'kisten', die gebruikt werden om de gaten in de dijken te dichten na de ramp. In Ouwerkerk zijn ze nog gedeeltelijk te zien. Binnen in wordt de geschiedenis verteld, in elke caisson hoor je weer nieuwe verhalen. Zo zie je in caisson 3 alle namen van de slachtoffers en in caisson 1 zie je beelden van het Polygoon-journaal uit 1953 en er liggen duizenden krantenknipsels en foto's. In caisson 4 mogen kinderen tijdens de Kinderrondleiding zelf aan de slag. Er is een interactieve expositie met touchscreen-tafels en een game, zodat je leert hoe waterbeheer werkt. Met een 3D-bril kun je als het ware over Zeeland heen vliegen.

Leuke tip voor als je toch op vakantie bent in Zeeland!

Hoor het verhaal van het paard dat de ramp op een wonderlijke manier overleefde
Kinderrondleiding door het Watersnoodmuseum
Elke dinsdag en woensdag in juli.
Aanvang: 13:00 uur.
Entree: Kinderen van zes tot twaalf jaar: 3,00 euro; volwassenen: 8,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2013-07-10 08:59:35 · Gepubliceerd: 16 juli 2013 - 511