1

Geniet van theater en muziek tijdens Podium onder de Boom

Podium onder de Boom   Nieuws door

archief oud artikel 21 juli 2013 Cultuur Alkmaar, Noord-Holland De zon op je bol en het gras tussen je tenen: Podium onder de Boom is letterlijk wat de titel doet vermoeden. Met het gras als podium en de bomen van Cultuurpark de Hout als decorstukken vermaken diverse artiesten hun toeschouwers tijdens het cultuurfestival.

Cultuurbeleving in intieme sfeer, daar daait het vandaag om tijdens Podium onder de Boom. De oude eiken van het Alkmaarder Hout helpen daar een handje mee. Onder iedere boom is namelijk iets anders te beleven. Zo lig je onder de ene boom in een deuk van het lachen bij het caberetduo Speelman & Speelman, terwijl Helen Botman en Peter van Vleuten onder een andere eik al zingend verslag doen van hun muzikale zwerftochten door de VS. Monkey Sandwich zorgt er met haar kleurrijke, catchy melodietjes voor dat de teenslippers van het gras gaan en de theatermakers Duo Note zetten een spetterende show neer waarin alles draait om macht.

Kinderboom

Onder de grootste eik vinden de allerkleinsten vermaak. Zo speelt clown Bimo op zijn blauwe gitaar over alles wat hij hoort en ziet en helpen de kleine toeschouwers zigeunervrouwtje Rosita met het openen van haar koffer. Zelf de handjes uit de mouwen steken kan ook. Samen met kunstenares Els maken kinderen een kunstwerk van alles wat ze maar bij elkaar kunnen sprokkelen.

Praktisch

Podium onder de Boom vindt vandaag van 13:00 uur tot 19:00 uur plaats in Cultuurpark de Hout. Toegang tot het festival is gratis.

Er zijn nog veel meer leuke festivals deze zomer!

Laatst gewijzigd: 2013-07-18 09:32:02 · Gepubliceerd: 2013-07-16 15:06:36 - 220