De leukste zomerfestivals!

Oerol, Zwarte Cross en Pinkpop

Concerten Redactioneel door

archief oud artikel 27 mei 2013 Cultuur Een zomer is pas echt geslaagd met de herinnering aan een geweldig zomerfeest. Goede muziek, een heerlijk zonnetje erbij en een koud roseetje in de hand. Geniet van theater, muziek of lekker eten tijdens één van de grote festivals. Oerol, Pinkpop of Zwarte Cross: allemaal één groot feest!

Oerol

14 juni tot en met 23 juni 2013
Van 14 juni tot en met 23 juni 2013 is Terschelling het decor voor locatietheater, landschapskunst en muziek tijdens Oerol. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland omgetoverd tot een creatieve ontploffing. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

Pinkpop

14 juni tot en met 16 juni 2013
Pinkpop is hét festival onder de festivals. Elke artiest wil hier een keer optreden. De grote namen van dit jaar zijn The Script, Ben Howard, Passenger, Handsome Poets, Fun, Kings of Leon, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vroeger werd het festival altijd in het weekend van Pinksteren gehouden. Dit jaar barst het feest een paar weekenden later los. Omdat het festival drie dagen duurt, hoort er bij het terrein ook een camping met vier enorme velden.

Zwarte Cross

26 juli tot en met 28 juli 2013
Het Zwarte Cross Festival (Lichtenvoorde) is een feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Het festival staat bekend om de typische Achterhoekse gezelligheid. Dit jaar staan onder andere Guus Meeuwis, Kate Nash, Golden Earring, Miss Montreal en Don Diablo op de planken. Om het echt Zwarte Cross-gevoel te krijgen, moet je een keer een nachtje blijven slapen op de camping van het festival. Nagenieten van het festival doe je bij het kampvuur met livemuziek en een lekker biertje erbij.

North Sea Jazz

12 juli tot en met 14 juli 2013
Het North Sea Jazz Festival (Rotterdam) bestaat al sinds 1976. Van zes concertzalen en driehonderd muzikanten is het festival nu uitgegroeid tot een enorm evenement in vijftien concertzalen en dertienhonderd musici. North Sea Jazz staat bekend om de vele soorten muziek, van jazz, swing en funk tot r&b, hiphop en latin. Erg leuk is ook North See Jazz Kids, met leuke concerten en optredens voor kinderen vanaf twee jaar.

De Parade

20 juni tot en met 25 augustus 2013
De hele zomer reist het theaterfestival De Parade weer door heel Nederland. Van Rotterdam en Den Haag, naar Utrecht en Amsterdam. De kleurrijke theatertenten, restaurants en terrassen maken van de Nederlandse zomer één groot feest. Er zijn wel tachtig verschillende soorten theater-, muziek- en dansvoorstellingen voor jong en oud en iedere avond is er live muziek. Op de terrassen is het heerlijk genieten van verse sushi of een lekkere pasta.

Bospop

13 en 14 juli 2013
Bospop (Weert) is als festival steeds bekender, maar behoudt toch zijn intieme karakter. Het festival wordt gezien als één van de gezelligste festivals in Nederland. Dit jaar staan onder andere Amy McDonald, Golden Earring en Racoon op de planken. Dit jaar is het alweer tijd voor de 33e editie van het festival. Geen zin om naar huis te gaan? Ook op dit festival is er een camping.

Vind nog veel meer leuke festivals op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-30 10:00:07 · Gepubliceerd: 27 mei 2013 - 789