Eindeloos wandelen in de lucht

Máximapark Utrecht | Nieuws door

Observatorium in het Máximapark open voor publiek

28 juli 2013 Toerisme Vleuten, Utrecht Een wandeling duurt eindeloos in het Observatorium. Veertien meter omhoog en dan in één vloeiende beweging meteen weer naar beneden. In dit kunstwerk loopt het pad maar door en door! Deze zondag is het Observatorium open voor publiek. Zin in een wandelingetje?

Het Observatorium in het Utrechtse Máximapark is bedacht door de kunstenaar Lucas Lenglet. De toren is opgebouwd uit meerdere cirkels, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Wie de toren betreedt kan helemaal naar boven lopen en loopt daarna meteen weer naar beneden. Een eindeloos pad, maar toch steeds dezelfde locatie. Iedere laatste zondag van de maand is het Observatorium open voor bezoekers. Van 12:00 uur tot 17:00 uur mag iedereen vanaf 4 jaar de toren beklimmen.

Ook het Observatorium beklimmen? In 2013 is het kunstwerk iedere laatste zondag van maand open voor publiek.

Máximapark

Koningin Máxima opende op 5 juli zelf het Máximapark. Het park wat haar naam draagt is net zo groot als de Utrechtse binnenstad en is een prachtige plek voor wandelaars. Het Binnenhof, midden in het park, voert bezoekers over lanen en bruggetjes, langs begroeide oevers en de lelievijver. In deze tuin staan zeven verschillende kunstwerken en de onlangs onthulde kroningsboom. Door het park stroomt de Vikingrijn, een hersteld deel van de Oude Rijn waar vroeger de Vikingen voeren. Een prachtig plaatje is de Japanse Tuin en binnenkort is ook de kleurige Vlinderhof klaar. Volop groen genot midden in de Leidsche Rijn.

Bosspeeltuin voor de kinderen

Kinderen hebben wellicht minder waardering voor de mooie tuinen, maar De Bosspeeltuin kan hen vast bekoren. Deze speeltuin met vooral houten speeltoestellen staat naast het Observatorium. Met klimmen, klauteren en andere spelletjes zijn de kleintjes hier zeker een poosje zoet. En voor wat te eten en te drinken is restaurant Anafora, naast de speeltuin, open.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-07-26 13:04:08 · Gepubliceerd: 2013-07-26 12:17:49 - 509