Wie houdt droge voeten?

Spannende speurtochten en doolhoven bij GeoFort | Nieuws door

Nieuwe attractie GeoFort laat dreiging van een overstroming zien

27 juli 2013 Opmerkelijk Herwijnen, Gelderland Twaalf kinderen en twaalf burgemeesters probeerden de nieuwste attractie van het GeoFort vorig weekend al uit. Samen speelden zij een spannende game waarin een overstroming Nederland treft. Wat zijn de gevolgen en wat moet er dan gebeuren? Iedereen mag aan de bak in dit leerzame spel.

Sinds kort drijft in de gracht voor GeoFort een nieuwe attractie. Nederland schaal 1:25.000 is een drijvend schaalmodel van ons land. Met een pontje varen bezoekers naar dit eiland, waar ze precies kunnen zien welk deel van Nederland onder water komt te staan bij een overstroming. Wie houdt de voeten droog? Met deze attractie wil GeoFort de dreiging van overstromingen laten zien, zodat ook kinderen zich bewust worden van deze realiteit.

Bijna realiteit

Op vaste tijden kunnen bezoekers, na een bezoekje aan het eiland, mee doen aan een simulatiespel. Door een computermodel is te zien hoe een overstroming bij Leerdam plaatsvindt. Aan de deelnemers de taak om kordaat op te treden en aan de hand van de gegeven informatie maatregelen te nemen. Is er gedacht aan de evacuatie van de bewoners van het bejaardentehuis? En welke wegen moeten afgezet worden? Om het spel te spelen moeten bezoekers van GeoFort zich vooraf aanmelden.

Laatst gewijzigd: 2013-07-26 17:21:13 · Gepubliceerd: 2013-07-26 15:40:06 - 205