Alle Christianen naar Den Haag!

Heet jij Christiaan? Dan mag je gratis naar de Huygens-tentoonstelling

De gouden erfenis van Constantijn en Christiaan Nieuws door

archief oud artikel 6 augustus 2013 Cultuur Ben jij een Gouden Erfgenaam? Als je dezelfde naam hebt als één van de Gouden Helden uit de tentoonstelling Constantijn en Christaan Huygens – Een gouden erfenis, dan mag je gratis naar binnen.

In de Grote Kerk in Den Haag wordt van april tot augustus aandacht besteed aan twee bijzonder geleerde mannen uit de Nederlandse geschiedenis. Hun graven werden weer ontdekt tijdens de restauratie van de vloeren van de Grote Kerk. Toen ontstond ook het idee van deze tentoonstelling.

Vader en zoon

Constantijn Huygens (1596-1687) was een Nederlandse diplomaat, geleerde en componist, en één van de grootste dichters uit de Gouden Eeuw. Hij was de vader van wetenschapper Christiaan. Ze waren grote namen in hun tijd en nu nog steeds genieten we in Nederland en ver daarbuiten van hun 'gouden erfenis'.
Elke week mogen bezoekers gratis naar binnen die dezelfde naam hebben als één van de Gouden Helden uit de tentoonstelling. Van 6 tot 11 augustus kunnen alle Christiaans zich melden. Neem je identiteitsbewijs mee en minstens één betalende bezoeker en je beleeft een boeiend dagje uit in de Grote Kerk in Den Haag. Door deze ode aan vader en zoon worden beide weer tot leven gebracht!

Willems en Mary's zijn de komende weken ook nog aan de beurt! Gouden Erfgenamen kunnen hun kaartjes kopen via de website van de Huygens Tentoonstelling. De actiecode is de naam van die week of aan de kassa. Kijk ook even op de site voor de voorwaarden.

Bezoekersinformatie

Tentoonstelling Constantijn en Christiaan Huygens – Een gouden erfenis
25 april tot 28 augustus in de Grote Kerk in Den Haag
Toegang: 13,50 euro voor volwassenen; jeugd betaalt 8,00 euro.
Gouden Erfgenamen kunnen gratis naar binnen in de betreffende week van hun naam.

Laatst gewijzigd: 2013-08-06 09:18:27 · Gepubliceerd: 2013-08-05 16:41:15 - 157