1

Speel met licht of brouw je eigen whisky

Ga voor een ludieke workshop!

Workshop Redactioneel door

29 augustus 2013 bijgewerkt: 30 juli 2015 Cultuur Samen met anderen op een actieve of creatieve manier bezig zijn én daar ook nog iets van opsteken: een workshop is de ideale groepsactiviteit. Wil je eens iets anders doen dan leren pottenbakken, schilderen of bonbons maken? Ga dan voor een van deze ludieke workshops en teken met licht, knuffel een koe of brouw je eigen whisky!

Gooi met verf

Ooit van Jackson Pollock gehoord? In de jaren dertig van de vorige eeuw was hij een van de meest invloedrijke schilders uit zijn tijd. Pollack deed aan Action Painting. Bij zijn kunstwerken draaide het bovenal om het proces van hetschilderen zelf en de gevoelens die daarbij vrijkwamen. Geen nauwkeurige schildersstreken dus, maar zwieren met kwasten en smijten met verf. Het resultaat was een enorme kliederboel, maar dat gaf niets. De expressie stond immers centraal. Tegenwoordig kun je je een heuse Jackson Pollock wanen tijdens een workshop Action Painting. Terwijl het schildersdoek op de grond ligt, laat je je in een heus beschermpak volledig gaan. Het resultaat is een kleurrijk en krachtig kunstwerk, waar Pollack een puntje aan kan zuigen!

Teken met licht of knuffel een koe!

Tekenen met licht

Een camera en licht, dat is alles wat je er voor nodig hebt om de mooiste lichttekeningen te maken. Je ervaart het tijdens een workshop lightgraffiti, een fotografietechniek waarbij opnames van oplichtende figuren en teksten worden gemaakt door het bewegen met één of meerdere lichtbronnen. De beelden worden vastgelegd met een fotocamera waarbij een lange sluitertijd is afgesteld. Het resultaat? Mooie foto's van prachtige lichttekeningen.

Het perfecte plaatje

Instagram, wie kent het niet? De app waarmee je in een handomdraai de mooiste, retro-ogende foto's maakt met je smartphone. Maar het programmaatje biedt meer dan een snelle klik en het uitzoeken van een grappig filtertje voor over je foto. Samen met een professionele fotograaf leer je tijdens een workshop hoe je de beroemde app pas écht tot zijn recht laat komen en de meest simpele attributen verheft tot kunstwerken. Na de uitleg ga je de stad in om de vers opgedane skills in de praktijk te brengen. Je zult zien dat je de wereld met totaal andere ogen bekijkt en in alles wat je tegenkomt een potentieel Instagrampareltje ziet!

Brouw je eigen whisky

Wie dacht dat alleen Schotten en Ieren whisky konden maken, heeft het mis. Tijdens een workshop, leer je namelijk zelf hoe je de gedistilleerde drank vervaardigt. Onder het genot van een goed glas whisky legt een distilleerder uit hoe de drank gemaakt wordt, waarna de deelnemers zelf aan de slag gaan. Uiteindelijk gaat iedereen naar huis met een halve liter eigenhandig gebrouwen whisky!

Knuffel een koe

Ooit een zevenhonderd kilo zwaar gevaarte omhelsd? Het kan tijdens een workshop koe knuffelen. Behalve dat het fijn voelt om tegen zo'n warme goedzak aan te hangen, is koe knuffelen een bijzondere ervaring waarbij de verbinding tussen mens en natuur centraal staat. Het koe knuffelen wordt zelfs gebruikt als therapievorm. Maar natuurlijk kan de activiteit ook gewoon zorgen voor een ontspannende dag met een vleugje hilariteit!

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 29 augustus 2013 - 2098