1

Dagje uit dit weekend

Inspiratie voor een dagje uit in het weekend

Inspiratie voor het weekend Nieuws door

archief oud artikel 29 augustus 2013 Eten, drakenboot varen, cultuur en lichtspektakel: in het hele land kun je dit weekend genieten van diverse markten, festivals en shows.

Cultureel Arnhem in de startblokken

Arnhem opent dit weekend het nieuwe culturele seizoen met UITboulevard, het grootste gratis festival van Gelderland. Van een galerienacht tot FIFA spelen op een groot scherm en van dance tot het Gelders Orkest: cultuurfans kunnen hun lol op in Arnhem. De meeste activiteiten hebben plaats rondom de schouwburg Musis Sacrum.

Gratis cultureel festival UITboulevard
Zaterdag 31 augustus van 16:00 uur tot 23:00 uur.
Zaterdag 31 augustus van 23:00 tot 02:00 uur UITafterparty.
Zondag 1 september van 13:00 uur tot 23:00 uur.
Toegang: gratis.

Lichtspektakel Lumido

Pianist Wibi Soerjadi geeft zaterdag 31 augustus een optreden in het sfeervol verlichte decor van Lumido. Op een drijvend podium, midden op de bosvijver, geeft Soerjadi een optreden zoals alleen hij dat kan. Tijdens Lumido kun je ook genieten van een wandeling door het nachtelijke park of een gondeltochtje. Het hele park baadt dan in zacht gekleurde lichten, die een heel andere kijk geven op het park en de natuur. Er is sfeervolle muziek te horen en de liefdestunnel is verlicht met blacklight.

Lumido
Park Berg en Bos, Apeldoorn
Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.
Geopend vanaf 20:30 uur. Er wordt aangeraden om pas na 21:30 uur te komen, omdat Lumido het mooiste is in het donker.
Entree: normaal gesproken 5,00 euro. Voor de finale-avond (31 augustus), in de online voorverkoop: 15,00 euro voor een zitplaats en 10,00 euro voor een staplaats.

Smullen tijdens Proef-Eet Enschede

Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september verandert de Enschedese binnenstad in een openluchtrestaurant. Met speciale 'duyten' proef je het lekkerste dat culinair Enschede te bieden heeft tijdens het culinaire festival Proef-Eet. Onder meer de Japanse, Italiaanse, Griekse, Turkse, maar ook oer-Hollandse restaurants zijn present. Inclusief bijpassende wijnen. In de binnenstad kun je ondertussen ook genieten van muziek en theater op straat. Doe ook inspiratie op bij de kookdemonstraties langs de weg.

Proef-Eet Enschede
Vrijdag 30 august van 17:00 uur tot 23:00 uur
Zaterdag 31 augustus van 12:00 uur tot 23:00 uur
Zondag 1 september van 12:00 uur uur tot 21:00 uur
Per gerecht betaal je één of meerdere duyten: 1 duyt is 1,25 euro waard.

Eerste Drakenboot Festival in Rotterdam

Bij de Rotterdamse Kralingse Plas wordt een Drakenboot Festival gehouden. Echte drakenboten, zijn zijn ruim twaalf meter lang, gaan zaterdag twintig Rotterdamse bedrijven de strijd met elkaar aan op de Kralingse Plas. Zondag mogen de Rotterdamse buurten en verenigingen. Dat gebeurt volgens een eeuwenoud Chinese traditie, inclusief tromgeroffel. Het festival heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Een verantwoord dagje uit voor de hele familie op de mooie boulevard langs de Kralingse Plas.

Drakenbootfestival Rotterdam
Rond de Kralingse Plas.
Zaterdag 31 augustus voor het zakenleven, zondag 1 september voor de hele familie.
Te bezoeken tussen 12:00 uur en 23:00 uur.
Toegang: gratis.

Amsterdamse Uitmarkt

Ook Amsterdam opent het culturele seizoen en pakt dit weekend uit tijdens de Uitmarkt. Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt vrijdagavond geopend met bekende artiesten, gepresenteerd door Jörgen Raymann. Zaterdag en zondag kun je alle kanten op in Amsterdam. Cultfilms? Neem dan een kijkje bij De Balie. Er is dit jaar ook ruimte voor ambitieuze mensen die niet wars zijn van artistieke uitspattingen, zij komen bij elkaar op het basketbalveld op het Museumplein. Ook is er volop toneel, allerlei soorten muziek en spot je op alle hoeken aanstormend talent. De Uitmarkt wordt afgesloten met de bekende Musical Sing-a-Long. Meezingen en meehossen mag hier ongegeneerd.

Amsterdamse Uitmarkt
Vrijdag 30 augustus tot zondag 1 september
Vrijdag vanaf 19:00 uur, zaterdag en zondag vanaf 11:00 uur.
Tip: kom met het openbaar vervoer naar de stad, de binnenstad is op veel plaatsen afgesloten voor verkeer.

Laatst gewijzigd: 2016-07-25 17:23:23 · Gepubliceerd: 29 augustus 2013 - 325