Wat te doen dit weekend?

Weekend top 5

Redactioneel door

archief oud artikel 19 september 2013 Toerisme Laat de rompslomp op school en kantoor even voor wat die is en ga een heerlijk dagje uit dit weekend. Het programma is weer goed gevuld en de leuke plannen liggen klaar.. Nu de uitvoering nog!

Fotoweek

Fotografieliefhebbers opgelet! Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september is de eerste editie van de Fotoweek. Tien dagen lang staat heel Nederland in het teken van fotografie. Talloze activiteiten worden onder de vlag van Fotoweek georganiseerd. Het thema is 'Kijk! Mijn familie' en dat is voor het Tropenmuseum genoeg reden om op zoek te gaan naar de rechtmatige eigenaars van verweesde Indische fotoalbums tijdens de Kijkdag 'Foto zoekt familie'. Maar het thema siert in nog veel meer vormen de week: als kunst, professie, hobby of beeldtaal.

Leer alles over fotografie, oogst pompoenen of bevaar de wereldzeeën

Maritiem 's Hertogenbosch

Openluchtconcerten, maritieme demonstraties en culinaire traktaties. Den Bosch is op zijn best tijdens Maritiem 's-Hertogenbosch! Voor drie dagen vol schippersplezier ga je van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september snel naar de Brabantse hoofdstad. Drijfveer van het festival is de historische scheepsvaart die in en rond de stad van oudsher mede bepalend was voor het stadsbeeld. Doe mee aan het zeeliederensongfestival of geniet op het shantykoren- en accordeonfestival!

Openingsweekend Splendor

Splendor opent dit weekend een eigen stekkie op feestelijke wijze. De droom van vijftig Amsterdamse musici gaat hiermee in vervulling. Splendor is een verzameling muzikanten, componisten en podiumkunstenaars uit alle muzikale windstreken: van muzikant uit het Concertgebouworkest tot popartiest of jazz-muzikant. Na ruim een jaar verbouwen is hun uitvalsbasis, een oud badhuis in Amsterdam, omgetoverd tot een culturele vrijplaats. En dat moet gevierd worden! Van vrijdag 20 tot zondag 22 september kun je er dus volop genieten van muzikale activiteiten.

Pompoenen oogsten in de Zomerbloemen Pluktuin

Zoek de grootste, gekste en lekkerste pompoen uit tijdens het Pompoenen Oogstweekend in de Zomerbloemen Pluktuin. Op zaterdag 21 en zondag 22 september valt hier van alles te beleven. Proef pompoenen en leer ermee koken bij de Boerin en de Kok, bijvoorbeeld. De kids vermaken zich ondertussen met het uithollen van de pompoenen en snijden er gekke bekken in. Of ze rijden een rondje op de pony's van Stal Zadelpret en laten zich schminken.

Sound of Freedom op Vliegbasis Soesterberg

Sluit dit weekend de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht af tussen bunkers en landingsbanen. Met een massale vredesmaaltijd, spectaculaire militaire demonstraties en een concert van Oletta Adams met het Metropole Orkest & Friends is dit weekend de afsluiting van de Vrede van Utrecht. Op de International Day of Peace, zaterdag 21 september, hoor je de Sound of Freedom!

Laatst gewijzigd: 2013-09-23 09:18:30 · Gepubliceerd: 19 september 2013 - 104

Dit past bij 'Wat te doen dit weekend?'