1

Vijf tips voor een dagje uit in het weekend

Wat is er nog meer te doen? Redactioneel door

archief oud artikel 27 september 2013 Toerisme Het is (bijna) weekend! Dat moet gevierd worden. Ga er lekker op uit op zaterdag of zondag en pik een leuke activiteit mee.

World Statues Festival Arnhem

De negende editie van het World Statues Festival wordt dit weekend gevierd met de kampioenen uit de hele wereld. Ook bij donker kun je je vergapen aan de stilstaande kunstenaars, tijdens Statues by Night. Honderd bewegingsloze kinderen zie je zondag, zij doen een gooi naar een vermelding in het Guinnes Book of Records. Afsluitend is er een 'grande parade' waar alle standbeelden zich nog een keer presenteren.

World Statue Festival
Zaterdag 28 september en zondag 29 september in de binnenstad van Arnhem.
Zaterdag van 21:00 uur tot 00:00 uur en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur, met daarna een grande finale.
Entree: gratis.

Vliegerfeest Scheveningen

Honderden kleurrijke vliegers boven het strand: ze hanger er zaterdag en zondag weer. Het 35e Vliegerfestival in Scheveningen is een begrip in de badplaats. Er zijn ook reuzenvliegers bij, en stripfiguren. De windkracht is bepalend of deze enorme vliegers, met een lengte van 30 tot 50 meter, ook echt de lucht in kunnen. Zaterdagavond zie je vliegers met lampjes en beide dagen zijn er workshops vliegeren en vliegers bouwen!

Internationaal Vliegerfestival Scheveningen
Zaterdag 28 september en zondag 29 september
Te bezoeken van 12:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag van 20:00 uur tot 21:30 uur het avondvliegeren.
Entree: gratis.

Proeverij door de eeuwen heen in Archeon

Proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren. Hapjes uit de prehistorie, wildbraad uit de middeleeuwen en... insectenhapjes! Heel Archeon maakt de heerlijkste lekkernijen door de eeuwen heen. De bekende kok Pierre Wind is er ook bij. Bij de afdeling 'eerste boeren' wordt brood gebakken en kaas gemaakt en Romeinse wijnhandelaren prijzen op straat hun waar aan. Kortom: alle tijdperken doen hun uiterste best op culinair gebied.

Proeverij door de eeuwen heen in Archeon
Zaterdag 28 september en zondag 29 september
Te bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: Proeven is gratis, wel moet de ingang van Archeon betaald worden: 17,50 euro voor volwassenen en 15,50 euro voor kinderen.

Woei - muziekvoorstelling voor kinderen

Woei! is een muziekvoorstelling voor kinderen van één tot en met drie jaar en hun vader, moeder, opa en oma. Er wordt niet gepraat tijdens Woei!, je hoort alleen de taal van de muziek en elk briesje verandert in mooie klanken. Drie muzikanten zorgen voor een prikkelende muziekvoorstelling en een warm bad vol klanken, briesjes en beweging. De voorstelling wordt gegeven door Alle Hoeken van de Kamermuziek, die nieuwe muziek schrijft en het contact met het (veelal jonge) publiek als uitgangspunt heeft.

Woei! Muziekvoorstelling voor jonge kinderen
Te bezoeken aan de Balistraat 74 in Utrecht.
De officiële première van Woei! is op zaterdag 28 september om 12 uur. Maar de voorstelling is ook te bezoeken om 10:00 uur en 14:00 uur. Zondag 29 september te bezoeken om 10:30 uur, 12:00 uur en 15:00 uur.
Entree: gratis.

Binnenkijken bij de boeren van Albert Heijn

Benieuwd waar Albert Heijn haar groente vandaan haalt? 140 boeren en telers stellen hun land, kas, boerderij en boomgaard open voor publiek. Kom zelf oogsten, plukken en proeven tijdens de Open Dag van Albert Heijn Je ontdekt de antwoorden op vragen als: Waarom groeit witlof in het donker? Wanneer is oude kaas op zijn lekkerst? Hoe wordt een aardappel gerooid? Boeren en telers vertellen zaterdag hun verhaal. Er zijn speurtochten en rondleidingen, en op sommige locaties een picknick of proeverij.

Open Dagen van Albert Heijn
Op diverse locaties in Nederland. Klik hier voor een overzicht.
Tussen 10:00 uur en 17:00 uur kun je binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.
Entree: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-10-03 17:50:10 · Gepubliceerd: 27 september 2013 - 451