World Statue Festival


-advertentiepositie-



World Statue Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het World Statues festival viert zijn 9e editie samen met vele kampioenen. Tijdens Statues by Night, op zaterdag 28 september zijn alle (wereld)kampioenen opnieuw te bewonderen in hartje Arnhem. Zondag 29 september zullen meer dan 100 kidsstatues een gooi doen naar een vermelding in het Guinnes Book of Records. Tijdens het World Statues festival laten circa 250 levende standbeelden (internationale profs, amateurs en kids) hun mooiste en stilste kunsten zien!
In Sint Maarten, België, Nederland, Roemenië, Portugal, Honduras en de Oekraïne hebben voorrondes plaatsgevonden, de kampioenen uit deze landen doen ook een gooi naar de wereldtitel.
Op zaterdag 28 september is Statues By Night en op zondag 29 september strijden circa 250 levende beelden (kinderen, amateurs en (inter)nationale professionals) uit de gehele wereld om het wereldkampioenschap.

Grande parade

Afsluitend vindt op zondag 29 september een prachtige ‘grande’ parade plaats waar alle standbeelden zich nog een keer presenteren, deze is dit jaar grootser dan ooit!
Honderdduizenden mensen bezoeken ieder jaar het festival en genieten van de levende standbeelden die niet alleen uit Nederland, maar vanuit de gehele wereld naar Arnhem zijn gekomen voor het WK Living Statues.

28 september Statues by Night

Statues by Night wordt een zaterdagnacht om nooit te vergeten. 40 kampioenen van de afgelopen jaren vormen het schitterende decor in het uitgaanscentrum van Arnhem: de Korenmarkt, Jansplaats, Jansplein en het Gele Rijdersplein.
Het publiek maakt een reis terug in de tijd, in een prachtige, speciaal verlichte route begroeten de (wereld)kampioenen u, samen met vele leuke en verrassende acts.
Dit feeërieke beeld zal niemand onberoerd laten!

29 september World Statues

Op zondag 29 september, van 13.00 tot 17.00 uur vindt het World Statues Festival en het WK Living Statues plaats. Op deze dag strijden niet alleen de internationale professionals voor een eerste plek, maar ook de amateurs en de Kids Statues. Er zullen maar liefs 100 kids statues meedingen (van de mega workshop 31 augustus) naar een plaatsje in het Guiness Book of records.
De winnaars uit de diverse categorieën worden beoordeeld door een vakjury, kinderjury en het publiek kan ook zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriet voor de publieksprijs.
Als afsluiting van de dag komen alle beelden nog een keer langs tijdens een knallende en indrukwekkende parade op het Kerkplein, om 17.30 uur.

Gedurende het hele weekend zijn er weer tal van optredens en andere activiteiten in de stad. Kijk voor het gehele programma op www.worldstatues.nl.
Koopzondag op zondag 29 september vanaf 12.00 uur.

 Bezoek www.worldstatues.nl

World Statue Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.