Vijf tips voor een dagje uit dit weekend

Er is zoveel te doen in het weekend! Redactioneel door

archief oud artikel 3 oktober 2013 Toerisme Drukke week achter de rug? Het weekend ligt voor je: alle tijd om iets te doen. Vooral kinderen kunnen hun lol op: toveren, poppenhuizen, proefjes, fossielen... Zoek een leuk uitstapje voor het weekend uit en geniet!

Leer toveren in De Wieden

Altijd al willen toveren? Dat kan zondag 6 oktober in De Wieden. In een fluisterboot ontdek je de tovergeheimen van natuurgebied De Wieden, tijdens de Wilde Buiten Dag van Natuurmonumenten. Tovenaars kennen alle planten en beestjes. Ze gebruiken kruiden voor hun toverdrankjes en stoppen er zelfs rattenkeutels en dassensnot in! Omdat je van varen en toveren honger krijgt, maak je ook je eigen kom heksendrab. Lekker! Aanmelden kan hier.

Wilde Buiten Dag van Natuurmonumenten
In Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.
Deelname: 9,00 euro per kind (6,00 euro als de ouders lid zijn van Natuurmonumenten). (Groot)ouders voor de helft van de prijs.
Van 11:00 uur tot 15:00 uur.

Poppenhuizen, miniaturen en mineralen

In de Broodfabriek bezoek je de Internationale Mineralenbeurs en de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs met één kaartje. Dus neem de hele familie maar mee en je bent een hele dag onder de pannen. Op de Mineralenbeurs zie je hoe een ruwe edelsteen een briljant wordt en speur je door een microscoop naar micromounts (kleine stenen). Je kunt ook zelf aan de slag of snuffelen tussen de vele sieraden, parels, edelstenen en trilobieten.
Op de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs leer je de techniek van wickeren, mini-haken of koud porselein bewerken. Verzamelaars van miniaturen, poppen en poppenhuizen vinden hier een uitgebreid assortiment. Een poppendokter is aanwezig om kapotte poppen te herstellen.

Internationale Mineralenbeurs & Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs
Zaterdag 5 en zondag 6 oktober.
In De Broodfabriek, Volmerlaan 12 in Rijswijk.
Geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: volwassenen 7,00 euro, kinderen van 7 tot en met 12 jaar: 3,00 euro.

Kids Keimiddag op Schokland

Het Flevolandschap houdt op Schokland de Kids Keimiddag, met stenen zagen, fossielen bekijken, een speurtocht en een kinderbrunch. De Gesteentetuin is de ideale plek om van alles te doen en te ontdekken over stenen en de ijstijd. Als je zelf ook een mooie of bijzondere steen hebt, mag je hem meenemen naar Schokland. Hij wordt dan met een speciale stenenzaagmachine doormidden gezaagd.

Kids Keimiddag
In de Gesteentetuin op Schokland
Aanvang om 12:00 uur
Entree: Per activiteit wordt een kleine bijdrage per persoon gevraagd. Aanmelden is niet nodig.

Sluimerend vuur, verhalen uit Nederlands-Indië

Vanaf zaterdag 5 oktober staat het werk 'Sluimerend vuur' van de filmmaker en kunstenaar Péter Forgács centraal in de grote expositieruimte van Filmmuseum EYE. Aan de hand van home movies van EYE vertelt Forgács over het dagelijks leven in Nederlands-Indië tijdens de bloeitijd van de kolonie. De installatie Sluimerend vuur geeft een impressie van het leven van de Europese elite en de Indo-Europeanen in de koloniale maatschappij, het begin van de vorige eeuw tot en met de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog.

Sluimerend vuur: Verhalen uit Nederlands-Indië (1900-1940)
Te zien in Filmmuseum Eye in Amsterdam.
Te bezoeken van zaterdag 5 oktober 2013 tot en met 1 december 2013.
Entree: volwassenen 10,00 euro, kinderen 7,50 euro, senioren 8,50 euro.

Weekend van de Wetenschap

Bij NEMO ontmoet je zaterdag 5 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap de presentatoren van Klokhuis: Bart, Nienke, Dolores en Maurice. Ruim driehonderd vragen worden dan uitgeplozen en beantwoord door experts. Ook als je opeens een goeie vraag bedenkt, kun je hem stellen bij de Vraag-Maar-Raak-Balie. In Museum Boerhaave kun je op een speelse manier ervaren hoe boeiend de wereld van de wetenschap is. Er is zaterdag vanaf 12:00 uur bijvoorbeeld een familiecollege over het heelal en een interactieve kindervoorstelling over Christiaan Huygens, die alles wist over sterrenkunde, natuurkunde, wiskunde en muziek. Bij GeoFort zijn activiteiten, lezingen en proefjes rondom ruimtevaart

Weekend van de Wetenschap
Door het hele land, maar ook in Science Centre NEMO, GeoFort en Museum Boerhaave
Zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober.

Laatst gewijzigd: 2013-10-08 09:03:08 · Gepubliceerd: 3 oktober 2013 - 420