1

Vijf uitjes voor het weekend

Elke dag wat te doen! Redactioneel door

archief oud artikel 11 oktober 2013 Toerisme Het weer wordt minder, de regen slaat af en toe tegen de ramen en misschien heb je vooral zin om op de bank te hangen. Trotseer dit weekend de symptomen van de beginnende herfst en gun jezelf een leuk uitstapje!

Festival rondom Harry Mulisch

De bekende auteur Harry Mulisch krijgt dit weekend zijn eigen festival. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober vindt de eerste editie plaats van dit nieuwe jaarlijkse literaire Harry Mulisch Festival. Op en rond het Leidseplein te Amsterdam, staat het werk van de auteur centraal. Het grootste deel van het leven van de in oktober 2010 overleden auteur speelde zich hier af. Door middel van toneel, debat, muziek en literatuur worden zijn boeken gevierd en besproken. Als rode draad is dit jaar 'Het stenen bruidsbed' genomen.

Harry Mulisch Festival
Waar: Op en rond het Leidseplein in Amsterdam
Wanneer: Van 11 oktober tot en met 13 oktober
Hier staat het hele programma.
Entree: Gratis.

Vind je droomlocatie!

Van plan om te trouwen en op zoek naar een droomlocatie? Doe zondag inspiratie op tijdens de Open Trouwlocatie Dag! De mooiste schepen, kastelen, hoeves en restaurants zetten hun deuren open en laten je zien waarom je je ja-woord hier het beste moet geven. Wil je je bruiloft vieren in een zonnige beachclub of een modern restaurant? Of misschien op een romantische boerderij of juist in een sprookjesachtig kasteel? Zoek zondag 13 oktober uit waar jij heen wilt en laat je verrassen door al die prachtige bruiloftslocaties!

Open Trouwlocatie Dag
Waar: Door het hele land, kijk hier voor alle deelnemende trouwlocaties
Wanneer: Zondag 13 oktober, tussen 12:00 uur en 17:00 uur.
Entree: gratis

Opening Geert Groote Huis

Geert Groote is de belangrijkste zoon van Deventer. Hij is bekend als de grondlegger van de 'Moderne Devotie': persoonlijke beleving van het geloof en eenvoudig en oprecht leven. Deze visie op het leven is ook vandaag nog actueel. Daarom wordt dit weekend in Deventer het Geert Groote Huis geopend, zodat Deventernaren en toeristen opnieuw kennis kunnen maken met het gedachtegoed van Groote. In het Geert Groote Huis wordt het verhaal van zijn leven verteld aan de hand van drie exposities.

Opening van het Geert Groote Huis
Wanneer: Zaterdag 12 oktober 2013
Toegang: gratis

Gratis naar het museum

Wil je graag theater spelen, dansen of naar een leuk museum? Dat kan tijdens de Oktobermaand Kindermaand. Elk weekend kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar gratis meedoen aan leuke activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Gave musea, spannende spellen, speurtochten en de leukste voorstellingen! Kijk snel wat er dit weekend allemaal te doen is!

Oktobermaand Kindermaand
Wanneer: elk weekend in oktober, dus ook 12 en 13 oktober.
Entree: helemaal gratis!

Geniale tentoonstelling

De wereldberoemde, reizende tentoonstelling Da Vinci - The Genius, die wereldwijd al meer dan 4,5 miljoen bezoekers trok vind je in Nederland op een al even unieke locatie: het monumentale gebouw van Post Rotterdam aan de Coolsingel. Vanaf 12 oktober is er een gaaf programma voor kinderen die iets leuks willen doen in de herfstvakantie: dagelijks spannende en creatieve workshops voor kinderen van alle leeftijden, zoals Vliegen als Da Vinci, een manuscript of een parachute maken of verf maken.

Kinderprogramma bij expositie Da Vinci - The Genius
Waar: Post Rotterdam, Coolsingel 42 in Rotterdam.
Wanneer: Van 12 oktober tot en met 27 oktober.
Entree: 1 euro voor kinderen! Workshops voor 7,50 euro en ouders mogen gratis mee naar binnen.

Laatst gewijzigd: 2013-10-11 17:40:52 · Gepubliceerd: 11 oktober 2013 - 398