1

Voorleesmiddag in Stedelijk Museum Schiedam

Voorleesmiddag rondom 'Ik hou van Holland' Nieuws door

archief oud artikel 26 oktober 2013 Cultuur Schiedam, Zuid-Holland Lekker achterover leunen en genieten van de mooiste verhalen. Op de laatste zondag van oktober worden verhalen van Nederlandse auteurs voorgelezen, in het kader van de tentoonstelling Ik hou van Holland.

Nederlandse verhalen

Het Stedelijk Museum Schiedam staat deze tijd in het teken van de oer-Hollandse tentoonstelling Ik hou van Holland, over kunst na 1945. Daarom neemt de Voorleesbrigade zondag 27 oktober verhalen mee van bekende en minder bekende Nederlandse auteurs. Nederland heeft een schat aan auteurs! Ze worden deze zondag in het zonnetje gezet door de enthousiaste Schiedamse vrijwilligers van de Voorleesbrigade. Elke laatste zondag van de maand is de Voorleesbrigade in het museum te vinden.

Andere bril

Naast de verhalen is er op zondag (en ook op woensdag en vrijdag) de gelegenheid om met gidsen langs de bijzondere expositie te gaan. Ze dagen de bezoeker uit om met een andere bril rond te kijken. De gidsen hebben zelf allemaal een uiteenlopende achtergrond en verschillende interesses. Dat maakt het bezoek tot een verrassende ervaring.

Meer informatie

De Voorleesbrigade is iedere laatste zondag van de maand in het Stedelijk Museum Schiedam, vanaf 15:00 uur.
Toegang hiervoor is gratis, wel moet er entree betaald worden voor het museum: 9,00 euro voor volwassenen, 4,50 voor studenten en kinderen gratis entree.
De rondleiding met de gids is iedere woensdag, vrijdag en zondag tussen 14:00 uur en 16:00 uur.

Laatst gewijzigd: 2013-10-25 17:14:29 · Gepubliceerd: 26 oktober 2013 - 226