Bezoek kerstmarkten in de leukste Belgische steden

Bezoek kerstmarkten in binnen- en buitenland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

In België zijn ze een ster in sfeervolle wintermarkten organiseren

30 november 2019 Toerisme Antwerpen, Brussel Ook zo dol op sfeervolle kerstmarkten, met glühwein, kraampjes, kerstfrutsels, cadeau-ideeën, vuurkorven en muziek? Onze buren in België weten heel goed hoe ze een gezellige markt moeten neerzetten. Ga zelf kijken over de grens!

Foto 1. Kom in de kerststemming op de uitgebreide kerstmarkt van Antwerpen. Foto: Visit Antwerpen © Gianni Camilleri

Antwerpen bruist in de winter

ANTWERPEN - Op nog geen anderhalf uur autorijden van Utrecht vind je een stad die bruist in de winter! Bezoek de uitgebreide kerstmarkt in Antwerpen en slenter van plein naar plein langs kraampjes vol cadeautjes en accessoires. Maar er is nog veel meer te beleven: schaatsen op de grote overdekte ijsbaan op de Groenplaats, verdwalen in een magisch winterbos aan de voet van de kathedraal, je geliefde zoenen onder een van de maretakken van een hangende wintertuin, wensen versturen via de wensenmuur en je game skills uittesten in de VR-Dome of Escape Room. Rond oud en nieuw geniet je in Antwerpen van een vuurwerkshow en een traditionele nieuwjaarsborrel. Laat het nieuwe jaar maar komen!

 • Er is de hele dag van alles te doen tussen 7 december 2019 en 5 januari 2020;
 • Je bereikt Antwerpen met de trein vanaf Roosendaal, in ruim drie kwartier.

Vier kerst in sfeervol Brugge

BRUGGE - Brugge is al pittoresk, maar wordt nog sprookjesachtiger als de winter de stad in beslag neemt. Kleed je warm aan en geniet van de sfeervolle kerstmarkt in Brugge. De historische huizen en prachtige verlichting maken Brugge tot een van de mooiste decors om kerst te beleven. Zeker als je een van de licht- en belevingswandelingen loopt langs bijzondere lichtinstallaties en betoverende projecties. Ook bijzonder is de kunstschaatsbaan: die ligt namelijk op het water. Ernaast vind je een gezellige winterbar met groot winterterras. Daar is vast een bijzonder Belgisch biertje te scoren. Proost!

 • De kerstmarkt in Brugge is geopend tot en met 5 januari 2020;
 • Brugge is vanaf Utrecht ongeveer twee en een half uur rijden met de auto en ongeveer drie uur met de trein.

Ontdek het winterse Leuven

LEUVEN - Misschien een wat onbekendere Belgische stad, maar daarom niet minder de moeite van het ontdekken waard. Elk jaar als de temperaturen dalen vind je een sfeervolle kerstmarkt in Leuven. Bijna twee weken lang staan op het Ladeuzeplein tientallen kramen met cadeaus die je nergens anders vindt en kun je bij de foodiestands genieten van lekkernijen uit de hele wereld. De kerstman heeft het aansluitende Herbert Hooverplein in bezit genomen. Ga bij hem langs en geniet samen met hem in de stoomcarrousel en in de verhalentent. Loop ook even langs de kusbrug met maretak met je geliefde!

 • De kerstmarkt is van 11 december tot en met 22 december 2019;
 • Vanaf Utrecht rijd je in twee uur naar Leuven en met de trein doe je er bijna drie uur over.

Brussel: een kerstmarkten walhalla

BRUSSEL - De hoofdstad van België onderscheidt zich elk jaar met een bijzondere Brusselse kerstmarkt, met wel 250 kraampjes. Niet te missen dus voor de echte kerstmarktliefhebber! Het parcours slingert zich langs kraampjes, chalets, attracties, animatie en terrasjes, van het Muntplein tot het Sint-Katelijneplein. Ben je het slenteren zat? Er is een mooie overdekte ijsbaan voor de actievelingen en je kunt ook de lucht in met het reuzenrad. Spectaculair is The Dome: hier kun je beeld- en geluidscreaties bewonderen die zich overal om je heen en zelfs boven je afspelen.

 • Te bezoeken van 29 november 2019 tot en met 5 januari 2020;
 • Brussel is rond de twee uur rijden met de auto vanaf Utrecht en zo'n twee uur treinen met de Thalys vanaf Amsterdam.

Winterse pret in Hasselt

HASSELT - Als je dol bent op alles wat met de winter te maken heeft, moet je hier zeker heengaan: het magische Winterland Hasselt. In dit winterland is heel veel te beleven is. Treed binnen in het Huis van de Kerstman, eet een hapje in een tot brasserie omgetoverd spiegelpaleis, schaats een rondje op de overdekte ijsbaan en bekijk Hasselt vanaf grote hoogte in het reuzenrad. Durf jij Santa's Ghost Villa in? Of zijn labyrinth?

 • Winterland is open tot en met 5 januari 2020;
 • Hasselt is een kleine twee uur rijden vanaf Utrecht, met de trein doe je er ongeveer drie en een half uur over.

Struin door het kerstdorp van Luik

LUIK - Wie nog unieke decoratie zoekt voor in de kerstboom, kan terecht op de Kerstmarkt in Luik. Hier verkopen ze de mooiste glazen kerstballen die ook nog eens met de hand beschilderd worden! De stad is compleet omgetoverd tot kerstdorp met verschillende houten chalets, kronkelige straatjes en een speciaal postkantoor waar mooie kerstkaarten en postzegels te koop zijn. Heb je zin in iets lekkers? Het kerstdorp verkoopt de heerlijkste chocolade, peperkoek en er is zelfs een speciaal kerstbiertje verkrijgbaar.

 • Het kerstdorp is open van 29 november 2019 tot en met 30 december 2019;
 • Vanuit Maastricht ben je met de trein in ongeveer een half uur in Luik, met de auto is Luik een kleine twee en een half uur vanaf Utrecht.

Duizenden kaarsjes in Durbuy

DURBUY - Een beetje een vreemde eend in de bijt tussen alle steden: Durbuy. Volgens de inwoners is Durbuy het kleinste stadje ter wereld. Maar dit pittoreske plaatsje heeft wel een grote kerstmarkt met ambachtslui, verschillende kerststallen en heerlijke lekkernijen. Ook klinken er door het hele dorp heen vrolijke kerstliederen. Wat de kerstmarkt van Durbuy extra bijzonder maakt zijn de duizenden kaarsjes die de stad verlichten. Kom langs voor een sprookjesachtige ervaring!

 • Durbuy is in kerstsferen van 17 december 2019 tot en met 5 januari 2020;
 • Met de auto vanaf Utrecht te bereiken in ruim drie uur, met de trein is het een lange reis van zo'n vier en een half uur.

Voor alle leuke uitstapjes in Vlaanderen kijk je natuurlijk op Uitstappen.be!
Foto 2. Het reuzenrad torent boven Winterland Hasselt uit. Foto: Winterland Hasselt © Roland Hermans
Foto 3. Je kijkt je ogen uit in Winterland Hasselt. Wat is alles prachtig versierd! Foto: Winterland Hasselt © Roland Hermans

Laatst gewijzigd: 2020-11-24 17:34:16 · Gepubliceerd: 2013-11-06 09:30:12 - 21657