1

Tips voor een bijzonder uitje dit weekend

Elke dag wat te doen! Redactioneel door

archief oud artikel 7 november 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland In Amsterdam wordt 45 jaar Shaffy Theater gevierd en in Hoorn sta je oog in oog met Cees de steentijdman, 4500 jaar oud. Utrecht bereidt zich voor op Sint Maarten en in Eindhoven gaan de lichtjes aan. In Ede klinkt de mooiste exotische muziek. Wat kies jij om te doen dit weekend?

Amsterdam viert 45 Shaffy Theater

Het Shaffy Theater is van groot belang geweest voor de culture ontwikkelingen in Nederland. Eind 1968 werd het theater, met grote steun van Ramses Shaffy, in een bovenzaal van Felix Meritis opgericht. Het 'Shaffy' maakte snel naam, met optredens van Neerlands Hoop, Onafhankelijk Toneel, Baal, Hauser Orkater en vele anderen. De beproefde formule van het Shaffy Weekend wordt nog één keer uit de kast gehaald. Voorstellingen, lezingen, filmpresentaties, interviews, concerten en een tentoonstelling, nonstop op vijf podia. Met kunstenaars die nog steeds actief zijn en jongere collega's die in hun voetsporen zijn getreden. Vier het mee!

- Shaffy Weekend in Amsterdam
Vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2013.
- In het Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam.
- Nonstop voorstellingen, muziek, lezingen en film tussen 19:00 uur en 01:00 uur.
- Toegang: 35,00 euro per avond.

Eindhoven: Stad van de lichtjes

Statige villa's veranderen in felgekleurde snoephuisjes en een bloemenzee van lichtgevende waterlelies verrijst. Welkom op Lichtfestival GLOW in Eindhoven, waar bekende en minder bekende lichtartiesten hun licht laten schijnen! Eindhoven wordt een grote speeltuin vol lichtprojecties en installaties. Duik mee in de verrassende wereld van het licht en laat je verwonderen! De route is vier kilometer lang, het beginpunt van de route is het GLOW Café, op het terrein van de Nutsbedrijven NRE aan de Nachtegaallaan.

- Lichtfestival GLOW in Eindhoven
- Van zaterdag 9 tot en met zaterdag 16 november.
- Te bekijken van 18:30 uur tot 23:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur.
- Entree: gratis.

Ede: Heerlijke exotische muziek

In de Edesche Concertzaal hoor je dit weekend bijzondere muziek tijdens twee concerten. De (half-)Griekse Noé Inui en Vassilis Varvaresos zijn een betoverende combinatie die al veel mensen uit de stoel hebben gekregen. Varvaresos speelde ook al eens voor Obama. De jongemannen spelen altijd solo, maar treden zaterdag in Ede op als viool- en pianoduo. De Oekraïense Marina Baranova weet zondag feilloos de ondoorgrondelijke muziek van Bach tevoorschijn te toveren. Ook Brahms is te horen, die een ode bracht aan de muziek van Händel. Concerten voor de echte fijnproever!

- Exotische muziek in de Edesche Concertzaal
- Zaterdag 9 november: Noé Inui en Vassilis Varvaresos, aanvang 20:00 uur. Entree: 17,00 euro en kinderen 14,00 euro.
- Zondag 10 november: Marina Baranova, aanvang 15:00 uur. Entree: 22,00 euro en kinderen gratis.

Utrecht: In het teken van Sint Maarten

De tweede editie van 'Winter Utrecht' start deze zaterdag, met een weekend dat gewijd is aan Sint Maarten. Maak zaterdag bijvoorbeeld alvast je eigen Nijntje-lampion in het dick bruna huis, of klim de Domtoren op, op zoek naar Sint Maarten. Of maak je eigen zegels van chocolade, in het Utrechts Archief. Zondag wordt de Sint Maartensmarkt gehouden, waar marktventers goederen verkopen en waar je relaxed kunt slenteren tussen de kraampjes. Ook kom je overal potsenmakers tegen die het publiek vermaken.

- Sint Maarten-evenement in Utrecht
- Zaterdag 9 en zondag 10 november.
- Diverse activiteiten tussen 11:00 uur en 21:00 uur.
- Toegang: verschilt per activiteit.

Hoorn: Ontmoet Cees de steentijdman

Exclusief! Ontmoet 'Cees' de steentijdman in het Westfries Museum. Het museum laat je oog in oog staan met de oudste man van Noord-Holland: Cees, meer dan 4500 jaar oud. Hij werd in 1990 gevonden bij een opgraving op de Mienakker tussen Hoogwoud en Aartswoud. Een skelet dat al 23 jaar de best bewaarde prehistorische mens van Nederland. Er is een reconstructie van Cees gemaakt, en hij is te zien in het museum tijdens een exclusieve rondleiding. Aanmelden is verplicht en kan via de website van het Fries Museum.
- Exclusieve ontmoeting met Cees de steentijdman. - In het Westfries Museum in Hoorn.
- Zaterdag 9 en zondag 10 november, tussen 13:00 uur en 16:30 uur.
- Kosten: 6,50 euro, jongeren tot 18 jaar: gratis.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:19:40 · Gepubliceerd: 7 november 2013 - 712