1

Het kan weer: schaatsen in de buitenlucht bij Flevonice

Flevonice: daar krijg je energie van!

Schaatsen: het kan weer bij Flevonice Nieuws door

archief oud artikel 26 november 2013 Toerisme Biddinghuizen, Flevoland Kunstijsbaan Flevonice ging in 2012 failliet, maar opent nu weer de deuren. Er zijn ook nieuwe attracties bijgekomen, bijvoorbeeld karten op ijs. Maar de topper blijft die lange natuurijsbaan van drie kilometer.

De wind in je gezicht, krakend ijs: zo hoort schaatsen te zijn. En zo kan het ook weer: vanaf 23 november is kunstijsbaan Flevonice in Biddinghuizen weer open voor publiek. De natuurijsbaan kan nog niet gebruikt worden, maar wel zijn er nieuwe attracties. Bijvoorbeeld een uitdagend FunIcepark voor kinderen of het ijskarten. Op die manier wil Flevonice iedereen een dag vol beweging laten meemaken.

Drie kilometer natuurijs

Op dit moment zijn de schaatsbanen nog niet open, ze worden gevuld met water om ijsvorming te creeëren. De verwachting is dat de beide ijsbanen vanaf 30 november te betreden zijn voor schaatsliefhebbers. Er is een traject van vierhonderd meter en ook eentje van drie kilometer. Die laatste baan was eerst nog vijf kilometer, maar is nu ingekort.

Activiteiten op de schaatsbaan

Er is nog meer te doen bij Flevonice: er is een gezellig restaurant met open haard en uitzicht op de schaatsers. Ook kun je hier schaatslessen volgen, of je nou jong of oud bent. Bedrijven kunnen hier terecht voor een 'Battle on Ice'. En zaterdag 14 december 2013 houdt Flevonice de eerste van drie Weissensee Schaatstoertochten. Altijd al eens je krachten willen meten in zo'n nostalgische toertocht? Iedereen kan aansluiten, en in januari en februari volgen nog twee schaatstochten.

Schaatsen bij Flevonice

Kunstijsbaan Flevonice is te vinden aan de Strandgaperweg 20 in Biddinghuizen.
De schaatsbanen zijn naar verwachting geopend vanaf 30 november 2013.
Een dagkaart kost 15,00 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen. Kijk op de site voor de overige tarieven.
Elke dag geopend van 9:00 uur tot 21:30 uur.

Laatst gewijzigd: 2013-11-26 10:46:32 · Gepubliceerd: 2013-11-25 10:56:41 - 741


-advertentiepositie-