Luister goed... tijdens de geluidswandeling in het museum

Nieuws door

archief oud artikel 2 december 2013 Toerisme Leeuwarden, Friesland Vier musea brengen een gloednieuwe luisterwandeling. Ook wel bekend als audiotour, maar helemaal van deze tijd. Koptelefoon op en luisteren maar!

Waar kun je terecht?

De wereld verkleint zich tot het museum als je een koptelefoon opzet en je oren spitst. Samen met een verteller door het museum met de nieuwe luistertour. Dat kan vanaf nu in vier musea in Nederland: Het Fries Museum, de Kunsthal Rotterdam, museum Beelden aan Zee en het Van Abbemuseum.

Niets nieuws onder de zon

Een luisterroute? Er is niets nieuws onder de zon: iedereen kent de bekende audio-tour. Een non-stop geluidswandeling van een uur met verrassende verhalen over het museum. Je ontdekt het museum van een heel andere kant. De verteller praat alléén in jouw oren en neemt je mee, stap voor stap door het gebouw. Bij alles wat je op je route tegenkomt wordt je bijgepraat door de verteller. Een bekende Nederlander leidt de bezoekers met verhalen, interviews en muziek door het hele gebouw. Op die manier hoor je ook over de geschiedenis van het museum, de mensen die er werken, bijzondere voorvallen en verborgen verhalen.
Onder meer door de (historische) geluidsopnamen en muziek verschillen de luisterroutes van de standaard audiotour. Een luisterroute zorgt voor een brede focus die geschikt is voor jong en oud.

Wanneer is de luisterroute beschikbaar?

In het Fries Museum is de luisterroute als eerste te huur aan de kassa, of te downloaden als app, vanaf 3 december. De Kunsthal biedt de luisterroute aan vanaf voorjaar 2014, na de heropening in februari. Het Van Abbemuseum introduceert ook volgend voorjaar zijn luisterroute, die leidt langs de collectie in het verbouwde, nieuwe deel van het museum. Museum Beelden aan Zee introduceert de luisterroute volgend najaar, gelijktijdig met de opening van de nieuwe gipsotheek.

Non-stop geluidswandeling met verrassende verhalen over het museum

Laatst gewijzigd: 2023-02-20 14:12:47 · Gepubliceerd: 2013-11-27 16:43:40 - 6392

Dit past bij 'Luister goed... tijdens de geluidswandeling in het museum'