Eerste schaatstoertocht van het seizoen bij Flevonice

Doe mee met één van de Weissensee Schaatstoertochten!   Nieuws door

archief oud artikel 11 december 2013 Natuur Biddinghuizen, Flevoland Het ijs ligt er al klaar voor: de eerste van drie Weissensee-schaatstochten, op de net geopende ijsbaan bij Flevonice. Per rondje van drie kilometer ontvang je een stempel. Voor hoeveel stempels ga jij?

Uitdagende schaatstocht

Altijd al willen meedoen met zo'n uitdagende schaatstocht? Je hoeft er niet voor naar de dichtgevroren Weissensee in Oostenrijk, maar ook bij Flevonice in Biddinghuizen kun je terecht. Daar ligt een drie kilometer lange ijsbaan in de natuur, een net zo unieke plek als de Oostenrijkse Weissensee.

Stempel per rondje

Er worden de komende tijd drie toertochten gehouden, waarvan zaterdag 14 december de eerste is. Hier kun je je krachten meten met al die andere schaatsers tijdens een nostalgische schaatsrit. Voor elke drie kilometer ontvang je een stempel. Kinderen kunnen de rondes van 400 meter proberen. Spaar zoveel mogelijk van de 63 stempels?

Bepaal je eigen starttijd

Aanmelden kan tussen 06:15 uur en 12:00 uur. Het officiële startschot wordt gegeven om 07:00 uur, maar je bepaalt zelf wanneer je start. Warm eerst op met koffie of thee en na afloop kun je lekker bijkomen met snert of een bord pasta. De laatste ronde gaat in om 19:00 uur.

Stichting Opkikker

Deze eerste schaatstocht heeft nog een bijzonder tintje: hij staat in het teken van Stichting Opkikker. Laat je sponsoren voor elk rondje dat je schaatst en zamel zo geld in voor Opkikkerdagen, waarmee je gezinnen met een langdurig ziek kind een warm hart toedraagt.

Zoek een schaatsbaan bij jou in de buurt!

Laatst gewijzigd: 2013-12-10 15:11:42 · Gepubliceerd: 2013-12-10 14:13:33 - 688