Genieten in winterse stijl van Winterpaleis Het Loo

Winterpaleis: Kerst op Paleis het Loo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

13 december 2013 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Het is weer zo ver: Paleis het Loo is omgetoverd tot Winterpaleis! Hier vind je de komende dagen koninklijke sleden, kerstgroen en tafelzilver op de mooiste gedekte tafels. Neem een kijkje en leef je uit op de schaatsbaan!

Van 14 december tot en met 5 januari is Paleis Het Loo weer omgedoopt tot Winterpaleis. Buiten op het Stallenplein kan geschaatst worden op een echte ijsbaan, met als decor het prachtig versierde en verlichte paleis. In de Koetshuizen staan de sleden van de Oranjes opgesteld en in het paleis vind je de mooiste gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering. Op tafel zie je onder meer het tafelzilver van koning Willem I en de serviezen die koningin Wilhelmina en Juliana gebruikten.

Traditiegetrouw

Het thema van dit jaar, 'Koninklijke diners, van Willem I tot Willem-Alexander', sluit aan bij de viering van 200 jaar Koninkrijk en het Objecttheater 'Wij Willem', dat in de Westvleugel van het paleis is te zien. In de Oostvleugel hangen olieverfschilderijtjes van Rien Poortvliet. Deze kunstenaar bracht de schilderijtjes twintig jaar lang zelf naar Paleis Soestdijk, als persoonlijke kerstgroet aan koningin Juliana en prins Bernhard. Kortom, er is genoeg te zien en te doen rondom het Paleis.

Winterpaleis: Kerst op Paleis Het Loo
Ingang via de parkeerplaats aan de Amersfoortseweg, Apeldoorn.
Geopend dinsdag t/m zondag en op beide kerstdagen van 10:00 uur tot 17:00 uur. 21 en 22 december tot 21:00 uur. Gesloten op Nieuwjaarsdag.
Entree paleis (inclusief schaatsbaan): 14,50 euro, kinderen van 4 tot en met 17 jaar: 5,00 euro. Entree schaatsbaan 5,00 euro, inclusief huur schaatsen.

Laatst gewijzigd: 2013-12-12 14:07:48 · Gepubliceerd: 2013-12-12 12:00:33 - 594