1

Eropuit dit weekend: vier de kerstvakantie!

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Eropuit in de kerstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 20 december 2013 Cultuur De kerstvakantie is begonnen en dat verdient een winters feestje! Vier feest op het ijs of in kerstsferen en ga eropuit dit weekend. Laat je verrassen door het kersttheater in Apeldoorn, jubel het uit in het Concertgebouw of bouw een feestje tussen duizenden fonkelende lichtjes in Madurodam.

Winterfeest in Madurodam

Ervaar de magie van Madurodam! Duizenden lichtjes fonkelen en de Madurodammertjes, de inwoners van Madurodam, vertellen spannende winterverhalen tijdens het Winterfeest Madurodam van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari. In de gezellige blokhutten vind je vers gebakken stroopwafels, heerlijk warme erwtensoep en natuurlijk chocomelk. Kinderorkesten maken prachtige muziek, terwijl je naar hartenlust rondjes schaatst op de ijsbaan.

Elfverblijventocht in Artis

Ben je een liefhebber van de Elfstedentocht? Die giet toch niet oân, dus begeef je maar snel naar Artis! Hier wandel je tussen zaterdag 21 december en zondag 5 januari de Elfverblijventocht en krijg je gegarandeerd een kruisje. Zo makkelijk gaat dat trouwens niet, want je moet er wel voor werken. Maak de opdrachten, vind het juiste verblijf en haal de elf stempels. Succes!

Fakkelschaatsen bij De Scheg

Oude tijden herleven bij IJsbaan de Scheg. Begin de kerstvakantie goed en kom fakkelschaatsen op vrijdagavond 20 december tussen 20:00 en 22:15 uur. De kunstijsbaan is sfeervol verlicht met prachtige fakkels, de bekende kunstrijdster Sterre van der Gouw geeft een optreden en op het IJsplein is een spectaculaire vuurwerkshow.

Kerst op de markt in Apeldoorn

Beleef kerst in het hart van Apeldoorn! Bij Kerst op de Markt op zondagmiddag 22 december komt de geschiedenis tot leven. Snuffel rond op de kerstmarkt voor het goede doel, tussen 13:30 en 17:00 uur, en ontmoet daarna het kerstverhaal in levende lijve. Om 17:00 uur barst het kersttheater los. Het theaterstuk 'Kind Met Een Toekomst' geeft je een modern beeld van een eeuwenoud verhaal. Een spektakel dat je niet mag missen!

Amazing meezingconcert

Sleep papa, mama, broer en zus mee naar het Concertgebouw op zaterdag 21 of zondag 22 december. Tijdens het meezingconcert voor de hele familie (6+) klinken er allemaal kerstliedjes in de Kleine Zaal. Zing mee met de zangeressen van Wishful Singing en kom helemaal in de kerstsfeer!

Vrijheid, blijheid. Ga een heerlijk dagje uit in de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-12-23 11:58:34 · Gepubliceerd: 20 december 2013 - 364