Beleef de Nieuwe Wildernis

Oostvaardersplassen | Nieuws door

iTour door de Nieuwe Wildernis in de Oostvaardersplassen

13 januari 2014 Natuur Honderdduizenden mensen zochten een plekje in de bioscoop om een blik te werpen in De Nieuwe Wildernis. Twee jaar lang schoten filmmakers voor deze documentaire de mooiste beelden van de paarden, runderen, vossen en vogels in de Oostvaardersplassen. Met een indrukwekkende film als resultaat. En wie na het bekijken van de film dit natuurschoon wel eens van dichtbij wil bekijken gaat met een smartphone op pad!

De Oostvaardersplassen, een natuurgebied aangelegd door mensen, kent bewonderaars maar zeker ook sceptici. Een natuurparkje van Staatsbosbeheer of echte natuurlijke wildernis? De meningen zijn verdeeld. Toch zijn de beelden van dit stukje Nederlandse natuur op z'n zachtst gezegd indrukwekkend. Wilde Konikpaarden die in galop over het land denderen, kleine vosjes die hun kopjes voor het eerst het uit hol steken en ijsvogels die onbevreesd het water induiken op zoek naar voedsel. In het echt kom je natuurlijk nooit zo dichtbij deze dieren, maar met De Nieuwe Wildernis iTour kan iedereen toch een klein beetje beleven wat de filmmakers meemaakten in de Oostvaardersplassen.

De Nieuwe Wildernis iTour

De Nieuwe Wildernis iTour voert wandelaars en fietsers langs verschillende hotspots, waar veldregisseur en cameraman Ruben Smit meer vertelt over de natuur en de dieren om je heen. Op verschillende locaties laat de tour beelden zien uit de film die op die plaats gemaakt zijn. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Om de video's snel af te spelen in deze nieuwe wildernis raden de makers aan om de app alvast voor vertrek te downloaden.

Tip: op 19 april speelt De Nieuwe Wildernis de hoofdrol tijdens twee concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome. Onder begeleiding van het Metropole Orkest zijn er niet eerder vertoonde beelden uit de Oostvaardersplassen te zien en natuurlijk veel uit De Nieuwe Wildernis.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-01-13 13:57:28 · Gepubliceerd: 2014-01-13 09:14:25 - 522